Beste gevriesdroogd voedsel als noodrantsoen voor je voedselvoorraad

Gevriesdroogd voedsel is een smakelijke manier om je noodrantsoen voorraad aan te vullen.
Het is voedzaam en smaakvol, lichtgewicht en gemakkelijk te bereiden.
Met een houdbaarheid van minimaal 15 jaar zijn gevriesdroogde maaltijden een goede manier om vandaag te investeren in een toekomstige voorbereiding op eventuele rampen, voedseltekorten, epidemieën etc.

gevriesdroogd voedsel voor aanvullling van je voedselvoorraad

Daarom is gevriesdroogd voedsel het meest geschikte Emergency Food om je voedselvoorraad aan te leggen.

Het belangrijkste voordeel van gevriesdroogd voedsel het is gemak. Ingeblikte producten zijn gemakkelijk te vervoeren en het bereiden van de maaltijd gaat op een simpele manier. Water (koud of gekookt) toevoegen, aantal minuten laten staan en eet smakelijk!

Bij gevriesdroogd voedsel gaat er geen smaak verloren. Ook blijven alle voedingswaarden bij het vriesdrogen hetzelfde.


Op onze website www.solmag.nl vind je lang houdbaar gevriesdroogd voedsel van hoge kwaliteit, zonder chemische conserveringsmiddelen en geur-,kleur-, en smaakstoffen.

Het principe van vriesdrogen is om water uit voedsel onder lage druk en lage temperatuur te verwijderen, zodat de voedingsstoffen en actieve stoffen in voedsel niet worden beschadigd en hun biologische activiteit behouden.


Op een rijtje de beste voordelen van gevriesdroogd voedsel:

 • Gevriesdroogd voedsel is zeer lang houdbaar.
 • Gevriesdroogde voeding behoud alle goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen.
 • De smaak blijft en textuur blijft via het vriesdrogen beter behouden.
 • Nauwelijks kans is op bederf.
 • Vriesdrogen is een zeer veilige methode om voedsel langer houdbaar te maken.
 • Simpele bereiding van het voedsel in vele situaties.
Hoe werkt vriedrogen-gevriesdroogd voedsel

Wat is vriesdrogen?

Vriesdrogen is een proces dat in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt om voedsel zoals fruit en groenten snel te drogen en in te vriezen bij temperaturen van 50-80 °C.
Een van de voordelen hiervan is dat deze methode zeer weinig ijskristallen produceert. Daarna daalt de druk in de vriezer. Hierdoor ontstaat een vacuüm.


Afhankelijk van het product zal de temperatuur in de vriezer langzaam stijgen. Hierdoor verandert het ijs langzaam in waterdamp.

Dit proces heet `sublimatie`. Dit betekent dat een vaste stof direct overgaat in gas. Op deze manier wordt het `natte` tussenstadium dus overgeslagen. Daarom heet het `vriesdrogen`.

Op deze manier wordt voedsel perfect bewaard en is het langer houdbaar. Bovendien behoudt vriesdrogen de smaak en textuur van het oorspronkelijke product beter.

Gevriesdroogd voedsel bederft niet snel

Als het product geen water bevat, kunnen micro-organismen niet of nauwelijks groeien.

Is gevriesdroogd voedsel net zo gezond als vers?

Vriesdrogen zorgt ervoor dat niet alleen de smaak en structuur van het product goed bewaard blijven, maar ook de in het product aanwezige voedingsstoffen.

Gevriesdroogde producten bevatten dus dezelfde voedingsstoffen en in sommige gevallen zelfs nog meer dan de verse varianten. 

Gevriesdroogd voedsel meer voedingstoffen dan vers  - Hoe komt dat? Sommige verse producten moeten van ver komen of ze liggen al een tijdje in de winkel en kunnen dan minder voedingsstoffen bevatten.  Gevriesdroogde producten zijn vers gevriesdroogd.

Met gevriesdroogd voedsel kun je ook meer variatie brengen aan maaltijden die niet gevriesdroogd zijn.

Soorten gevriesdroogd voedsel

Waarom gevriesdroogd voedsel bewaren in plaats van andere soorten geconserveerd voedsel
(ingeblikt, ingevroren, gedehydrateerd, enz.)?

 • Meer dan 15 jaar houdbaar. 
  Het kan meer dan 15 jaar worden bewaard zonder kwaliteits- of voedingswaardeverlies (gedehydrateerd voedsel gaat slechts 1-3 jaar mee)..
 • Alleen water toevoegen. Voeg gewoon water toe en het dehydrateert tot het weer dezelfde textuur, grootte, vorm en smaak heeft als het oorspronkelijke voedsel (door voedsel te dehydrateren veranderen textuur en smaak).
 • Geen electriciteit nodig. Het heeft geen stroom of temperatuurregeling nodig om lang houdbaar te zijn. Je kunt de gevriesdroogde producten op kamertemperatuur bewaren zonder elektriciteit te gebruiken (in tegenstelling tot diepvriesvoeding) en het is bestand tegen extreme koude en hitte (in tegenstelling tot ingeblikt voedsel).
 • Enorm veelzijdig. Gevriesdroogd voedsel is ongelooflijk veelzijdig, en je kunt het net als verse ingrediënten gebruiken als het eenmaal is gedehydrateerd. 

Het beste gevriesdroogd voedsel om te bewaren

De beste gevriesdroogde voedingsmiddelen om te bewaren zijn voedingsmiddelen die gemakkelijk te bereiden zijn en die je snel kan gebruiken. Als je moet koken in een noodsituatie, is dit heel belangrijk.

In het begin van een noodsituatie kun je het beste gebruik maken van gevriesdroogde kant-en-klaarmaaltijden die lang houdbaar zijn, zodat je tijd en energie overhoudt om het probleem van de noodsituatie te ontdekken en eventueel aan te pakken.

Als de noodsituatie langer dan een paar dagen duurt, kun je met gevriesdroogd fruit, groente, eieren, vlees en brood je maaltijden afwisselen, wat je misschien weer een normaal en vertrouwd gevoel geeft van voor de noodsituatie.


Dit zijn type gevriesdroogde producten van de hoogste kwaliteit die verkrijgbaar zijn op de website van SoLMAG.

 • Gevriesdroogde maaltijden
 • Gevriesdroogd fruit
 • Gevriesdroogde groenten
 • Gevriesdroogd vlees
 • Gevriesdroogde melk en eieren

Het grote gemak van gevriesdroogde maaltijden

Kant-en-klare gevriesdroogde maaltijden zijn ongelooflijk handig, en ze worden vaak gebruikt door backpackers als lichtgewicht, gemakkelijk te bereiden voedsel.


Maar natuurlijk kun je ook thuis hiermee je noodvoedsel voorraad aanvullen. Het kan niet eenvoudiger, gewoon kokend (of koud) water toevoegen en eten.

De meeste gevriesdroogde maaltijden zijn zelfs verkrijgbaar in een handige verpakking, zoals een stazak of blik, waarin je het water rechtstreeks in kunt gieten en alleen een lepel of vork hoeft te gebruiken.


Als je gaat investeren in gevriesdroogde maaltijden, kies dan voor voedzame maaltijden met ingrediënten die bederfelijk zouden zijn als ze niet gevriesdroogd waren. Bijvoorbeeld eieren, vlees, fruit en groenten.

Beste gevriesdroogd voedsel

Hoelang kun je gevriesdroogde maaltijden bewaren?

Gevriesdroogde maaltijden in blik zoals die van het merk Trek'N Eat zijn tot 15 jaar houdbaar vanaf de productiedatum.

Maar wat betekent dit nou eigenlijk?
Een houdbaarheidsdatum is een zekere en veilige datum voor de fabrikant.
De smaak, geur, kleur en houdbaarheid van deze producten zijn dan gegarandeerd volgens de kwaliteitseisen.


Zelfs als je het product onder de minst optimale omstandigheden bewaart, blijft het in perfecte staat tot de aangegeven datum.


Veel langer houdbaar

De Trek'N Eat producten van lang houdbaar voedsel wordt verpakt onder een beschermende atmosfeer.

Daarom zijn dit soort producten veel langer houdbaar wanneer ze onder optimale omstandigheden worden bewaard.


Bewaar deze producten daarom ongeopend op een koele, droge, donkere plaats, maar stel het niet bloot aan grote temperatuurschommelingen.

Een smaakvol uitgebreid ontbijt of avondmaaltijd in een paar minuten?

Emergency Food maaltijden van Trek'N EAT

De maaltijden van Trek’n Eat zijn voordelig, puur natuur, licht van gewicht en gemakkelijk te bereiden - en natuurlijk ook gewoon lekker om te eten. Trek’n Eat gevriesdroogd voedsel maaltijden en snacks bieden je dat alles en nog veel meer. Echt iets om naar uit te kijken dus.

 1. 1
  Het gemak: Gemakkelijk, lekker en voedzaam: kokend water erbij en klaar is je lekkere en voedzame maaltijd!
 2. 2
  Smaakvol: Het proces van vriesdrogen behoudt de verse, heerlijke smaak van de gerechten.
 3. 3
  Lang houdbaar: De volledige inhoud van een Trek'n Eat blik is gevriesdroogd minstens tot 15 jaar houdbaar vanaf de productiedatum.
Gevriesdroogd voedsel Emergency food TrekN Eat

Ook vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij

Gevriesdroogd voedsel vegetarisch

“Trek'N Eat heeft een ruime keus aan vegetarische gerechten”

Heerlijke vegetarisch gerechten bereid je in een handomdraai met de voedzame blikken gevriesdroogde maaltijden van Trek'N Eat. Ruime porties voor een voordelige prijs. Couscous, Macaroni, Pompoen pannekoekjes, Jambalaya groenten met rijst en nog veel meer...

Verse groenten gevriesdroogd voedsel Glutenvrij

“Glutenvrije Emergency Food gevriesdroogd voedsel"

Trek'N Eat glutenvrije gerechten bereid je in een mum van tijd. Ruime porties voor een voordelige prijs en lang houdbaar. Aardappelblokjes, Balkan risotto, Chocoloademousse als toetje en nog veel meer...

Gevriesdroogd voedsel lactosevrij

“Lactosevrij noodrantsoen in blik van Trek'N Eat"

Lactosevrije gerechten bereid je gemakkelijk en snel met de voedzame Emergency Food maaltijden van Trek'N Eat. Ruime porties voor een voordelige prijs en zeer lang houdbaar. Groentebouillon, Tomatensoep, Speltmeel, Eipoeder en nog veel meer...

Verse groenten gevriesdroogd voedsel Glutenvrij

“Trek'N Eat heeft een breed assortiment"

Samken verschillen dus is een breed assortiment nodig om zo veel mogelijk mensen iets lekkers en voedzaam te kunnen aanbieden. Gevriesdroogd

voedsel met een keuze uit vlees, vis en vegetarisch/vegan.
Maar ook toetjes en snacks.

Wees goed voorbereid!

Gevriesdroogd voedsel maaltijden kopen

Ideaal voor allerlei noodsituaties is lang houdbaar voedsel om de eerste tijd door te komen. Gevriesdroogd voedsel kun je als noodrantsoen thuis opslaan, of meenemen op vakantie, maar je kunt het ook gebruiken als basisgerecht om te combineren met verse groenten (met bv. een salade) en vlees.

Gevriesdroogd voedsel Emergency food TrekN Eat

Je gaat nu naar onze website solmag.nl

100 garantie webshop

100% garantie

beveiligd betalen in webshop

Beveiligde betaling

betaalmethoden webshop

Waarom magnesium net zo belangrijk is als noodvoedsel in een noodsituatie

Magnesium olie en magnesium vlokken healthpakket

Magnesium draagt o.a. bij aan een heldere geest.

Magnesium is een onmisbaar mineraal

Onmisbare vitaminen en mineralen mogen net als lang houdbaar gevriesdroogd voedsel niet ontbreken in een basis noodpakket. Denk hierbij o.a. aan magnesium in de vorm van magnesium olie of magnesium vlokken, want deze producten zijn ook zeer lang houdbaar en makkelijk in gebruik.

Ook vitaminen en supplementen zoals Vitamine D3, Vitamine C, Multivitaminen en zink kunnen van cruciaal belang zijn in een noodsituatie.

Voordelen van magnesium in een noodsituatie

 • Magnesium bevordert allerlei processen in je lichaam en wordt beschouwd als één van de meest waardevolle en onmisbare mineralen.
 • Magnesium suppletie is nodig doordat door overbemesting, industrieel voedsel, verpakte groenten, schrale bodem en landbouwgif de magnesium grotendeels uit onze voeding is verdwenen. 
 • 100% natuurlijk magnesiumchloride is van belang voor lang houdbaar opslaan.
 • Bij toepassing via de huid wordt de magnesium snel opgenomen.
 • Magnesium olie in sprayfles is voordelig en makkelijk in gebruik in geval van een noodsituatie. Smeer o.a. op armen, benen en buik.
 • Magnesium vlokken zijn ideaal voor een voetenbad en kun je snel je magnesiumniveau verbeteren.

Copyright - Regenesis Magnesium

De waardering van www.regenesis-magnesium.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3525 reviews.