Magnesium bij osteoporose

Een tekort aan magnesium en vitamine D3 kan leiden tot botontkalking of osteoporose

magnesium helpt bij osteoporose

Magnesium bij osteoporose: een behandeling met magnesium kan zeker helpen.
Magnesium bij osteoporose zorgt voor een goede magnesium balans.
Een tekort aan magnesium en vitamine D3 kan leiden tot osteoporose. Calcium stimuleert de bot aanmaak, dat weten we allemaal. Wat de meeste mensen niet weten dat calcium ook het mineraal magnesium en vitamine D3 nodig heeft voor de juiste opname van calcium. 

Aanbevolen magnesium producten bij osteoporose

magnesium tekort symptomen gebruik magnesium

Wat is Osteoporose of botontkalking?

Osteoporose is het gevolg van afgenomen botmassa en een verminderde botdichtheid. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op botbreuken.
Vanaf een leeftijd van 70 jaar komen botbreuken en osteoporose steeds vaker voor. Bij 1 op de 2 vrouwen is er een verhoogde kans om een botbreuk bij osteoporose op te lopen en bij mannen 1 op 5. 
Botten bestaan voor het grootste deel en calcium, logisch dat veel mensen denken dat extra suppletie van calcium dan nodig is, maar is dat wel zo? Osteoporose en magnesium: magnesium bij osteoporose is zeer zeker altijd nodig.

Is extra calcium de oplossing bij osteoporose?

Dat hangt er helemaal van af. Het feit is dat extra calcium de botten niet altijd sterk maakt zoals de meeste mensen denken. De dichtheid van het bot neemt wel toe, maar het bot blijft breekbaar. Magnesiumolie bij osteoporose daarentegen maakt het bot taai en flexibel en dat is nu net wat mensen met osteoporose nodig hebben.

Dus veel calcium tabletten slikken tegen osteoporose is niet altijd de oplossing. Zeker niet als je al veel calcium binnenkrijgt door voeding.  En er zit bijna in iedere voeding calcium. Zoals melk producten, kaas producten, maar vooral koekjes en verpakte voeding bevat vaak hoge hoeveelheden calcium. Dus calcium krijgen we normaliter voldoende binnen. Belangrijker is magnesium suppletie te nemen, dat maakt het bot taai en flexibel waardoor het niet breekt.

Osteoporose en magnesium én niet te vergeten vitamine D3

Ongeveer 60% van het totale magnesium (Mg) wordt opgeslagen in het bot. Magnesium zet vitamine D om in een actieve vorm voor calcium opname en gaat dus botontkalking tegen. Magnesium zet ook een enzym om dat nodig is om nieuw bot te vormen. Het is daarom heel belangrijk om een magnesium én vitamine D3 te supplement te nemen. Zeker omdat daardoor een magnesium tekort wordt voorkomen. 

Hoe herken je een magnesium tekort?

Vroege symptomen van een eventuele magnesiumtekort kunnen pijnlijke spieren, misselijkheid en braken, verlies van eetlust, vermoeidheid, STRESS, rusteloze benen en osteoporose zijn. Test of je een magnesium tekort hebt met de magnesium tekort zelftest.

Veel oudere mensen hebben ook een vitamine D3 tekort

Vitamine D3 is heel belangrijk bij osteoporose maar ook ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid. Vitamine D3 kan je alleen via een bloedprik bij de dokter laten testen. Je kunt rustig aannemen dat als je niet dagelijks een uur in de zon zit (de zon maakt via de huid vitamine D3 aan) dat je een vitamine D3 tekort hebt. Vitamine D3 is net als magnesium heel veilig om in te nemen. 1500 - 2500 IE per dag is volkomen normaal.

Hoeveel magnesium heb je dagelijks nodig?

Een volwassen mens heeft per dag wel 300 tot 700 mg magnesium nodig om goed te kunnen functioneren en om gezond te blijven. Per dag krijgen we echter maar slechts 50-100 mg magnesium via ons dagelijkse voeding binnen.

Dus elke dag hebben we extra magnesium nodig.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid elementaire magnesium voor een man is : 420 mg magnesium.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid elementaire magnesium voor een vrouw is : 320 mg magnesium.

Voor kinderen klik hier.

Gebruik magnesium bij osteoporose

Magnesium bij osteoporose: Gebruik magnesiumolie of serum

Wij raden aan om magnesium via de huid aan te brengen. Dit is makkelijke manier en doen we met magnesiumolie die we op de huid smeren. De huid neemt de olie op en brengt die in de bloedbaan. Het is efficiënter, makkelijker en gezonder dan pillen slikken. En het maag-darm-kanaal wordt zo min mogelijk belast. Bij osteoporose kan magnesium dagelijks gebruikt worden. Je kunt magnesiumolie of magnesiumserum op benen of armen aanbrengen en natuurlijk ook op de pijnlijke gewrichten. Een magnesium voet- of ligbad is ook een heel goede optie om magnesium uitwendig toe te dienen. 

magnesiumolie serum

Regenesis magnesiumolie.
Dit is een hoog geconcentreerde vloeibare vorm van 100% natuurlijke magnesiumchloride, opgelost in zuiver bronwater. Het wordt magnesium olie genoemd omdat het wat olieachtig aanvoelt. Regenesis  magnesium olie bevat geen belastende vulstoffen zoals in magnesium pillen of magnesium tabletten en wordt snel door de huid opgenomen.
Het aanbrengen op de huid is echt de beste manier om voldoende magnesium op te nemen die je lichaam nodig heeft.

Het gebruik van Regenesis magnesiumolie: 
Gebruik dagelijks 2 sprays per 10 kg lichaamsgewicht.
Dus weeg je 60 kilo gebruik dan 6 x 2 = 12 sprays per dag.

Opbrengen magnesium serum:
Druk afhankelijk van welke hoeveelheid magnesiumserum je nodig hebt op de pomp en breng de magnesium serum aan op armen, benen, buik, oksels en waar je het maar aan wilt brengen. Hierbij is een lichte tinteling en een warm gevoel volkomen normaal, daarna licht inmasseren. Voorkom hiermee een magnesium tekort bij osteoporose.

Vloeibaar magnesium voedingssupplement
Magnesium voedingssupplementen

Osteoporose en magnesium: Vind je aanbrengen op de huid niet prettig of praktisch? Dan kan je ons magnesium vloeibaar voedingssupplement gebruiken.
Een 100% natuurlijke en zeer zuivere magnesiumchloride die je kunt innemen met water of sap, zeer voordelig in gebruik en voldoende voor min. 3 maanden. Snelle en effectieve opname. Bevat vele belangrijke zee mineralen en sporenelementen.

Lees hier meer over magnesium als voedingssupplement.

Osteoporose en magnesium voetenbad met badkristallen 
Magnesium voetenbad helpt bij een magnesium tekort

Het magnesium voetenbad is een praktische en gemakkelijke manier om je magnesiumtekort aan te vullen. Je voeten moeten in ieder geval tot aan je enkels worden ondergedompeld in het magnesium voetenbad.

Wij raden een water temperatuur aan van rond de 37 graden Celsius. Tijdsduur van het voetbad moet tenminste 20 minuten zijn. 

Een concluderend onderzoek heeft aangetoond dat bij osteoporose een tekort aan magnesium effectief en snel kan worden aangevuld met een dagelijks voetenbad met magnesium badkristallen.

Voor een magnesium voetenbad raden wij een maximaal magnesiumpercentage van 5% aan.

Gebruik Regenesis magnesium badkristallen voor een voetbad: 
5 liter water met 200 g magnesium badkristallen resulteert vervolgens in een 2% oplossing.
5 liter water met 400 g magnesium badkristallen resulteert vervolgens in een 4% oplossing.

De duur van het voetbad moet tenminste 20 minuten zijn.

Gebruik Regenesis magnesium badkristallen voor een ligbad: 
120 liter water met 2 kg magnesium badkristallen resulteert vervolgens in een 2% oplossing.
120 liter water met 4 kg magnesium badkristallen resulteert vervolgens in een 4% oplossing.

Om een magnesium tekort op te lossen raden we daarom minimaal 2 ligbaden van tenminste 30 minuten per week aan.

Klik op onderstaande button om je eigen ervaring met magnesium te delen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Regenesis magnesium
Average rating:  
 4 reviews
by Heleen on Regenesis magnesium
voel me beter

Voel me veel beter nu ik magnesium gebruik. Geen hartkloppingen meer, voel meer en meer ontspannen en ik heb meer energie!

by merel on Regenesis magnesium
vitamine D en magnesium olie

Voor mijn vader heb ik de vitamine D en magnesium olie aangeschaft. Hij heeft last van osteoporose. Na 3 weken smeren en het gebruik van vitamine d3 druppels merkt hij dat hij minder pijn heeft.

by Jannie P on Regenesis magnesium
Duidelijk, en goede informatie en tips en voorbeelden hoe het te gebruiken

Gelukkig, eindelijk duidelijke informatie hoe je magnesiumolie of magnesium badkristallen kunt gebruiken bij osteoporose. Zelf heb ik er veel profijt van gehad. Ik gebruikt zowel de magnesiumolie en de magnesium badkristallen. Mijn man vond het smeren niet fijn dus die gebruikte de vloeibare magnesium. Ook bij hem zijn de klachten duidelijk verminderd. Bedankt Jannie

by Marianne Bottelink on Regenesis magnesium
Goed informatie heb ik veel aan

Goede en duidelijke informatie over Osteoporose. Heb er veel aan gehad omdat ik veel pijn heb geleden. Gelukkig is dat nu veel minder dankzij de magnesium van Regenesis. Bedankt

regenesis magnesium natural source

Telefonisch advies?

Alleen dinsdag t/m donderdag
De therapeuten zijn beschikbaar op di-do tussen 13:30 uur en 16:30 uur.
Telefoon: + 31 (0) 320 419 822

Wil je iets over een product weten? 

Bel de afdeling verkoop

Telefoon:+ 31 (0) 320 410 902

Wil je een ook product verkopen?

Bel onze afdeling verkoop over de mogelijkheden

Telefoon:+ 31 (0) 320 410 902

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.regenesis-magnesium.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2989 reviews.