Magnesium bisglycinaat werking en voordelen voor je algehele gezondheid

Magnesium bisglycinaat bestaat uit een verbinding tussen magnesium en aminozuur glycine. Dit krachtige mineraal biedt veel voordelen voor de gezondheid, en heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Het magnesium bisglycinaat supplement wordt goed opgenomen door het lichaam. Het is belangrijk om te weten wat de werking is en welke effecten het heeft op het lichaam om het meeste uit dit supplement te halen.

Wat is magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat poeder 125 mg

Magnesiumbisglycinaat is een type magnesiumsupplement dat steeds populairder wordt. Deze vorm van magnesium wordt gemaakt door magnesium te hechten aan het aminozuur glycine, waardoor het lichaam het beter kan opnemen en gebruiken. Glycine is een stofje dat al van nature in ons lichaam voorkomt.

In tegenstelling tot andere vormen van magnesiumsupplementen, zoals magnesiumoxide of citraat, veroorzaakt magnesium bisglycinaat geen spijsverteringsproblemen zoals diarree of maagkrampen.

magnesium bisglycinaat kopen?

Hoe werkt magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat werkt door het verhogen van de hoeveelheid magnesium in het lichaam. 

Wanneer je magnesium bisglycinaat supplementen inneemt, wordt het magnesium in de supplementen via het spijsverteringskanaal opgenomen in de bloedbaan en naar de cellen getransporteerd waar het wordt gebruikt voor verschillende functies in het lichaam. Het gebruik van bisglycinaat als drager voor magnesium kan ervoor zorgen dat de magnesium goed opneembaar is voor de darmen en daardoor goed wordt vastgehouden in het lichaam.

De glycine in magnesium bisglycinaat heeft ook voordelen: Glycine is een aminozuur dat helpt bij de synthese van eiwitten en reguleert de functie van het centrale zenuwstelsel. Bovendien kan glycine de opname van magnesium verbeteren en mogelijk helpen bij het verminderen van maagklachten die soms kunnen optreden bij het innemen van magnesiumsupplementen.

Wat zijn de voordelen van magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat kan verschillende voordelen bieden voor de gezondheid, waaronder:

 • Verbeterde opname: Magnesium bisglycinaat wordt goed opgenomen door het lichaam, waardoor het een effectieve vorm van magnesiumsupplement is
 • Omdat het een aminozuur is wordt het goed opgenomen door het lichaam en hoeft het niet te concureren met andere mineralen
 • Minder kans op maagklachten: De glycine in magnesium bisglycinaat kan de opname van magnesium verbeteren en mogelijk helpen bij het verminderen van maagklachten die soms kunnen optreden bij het innemen van magnesiumsupplementen
 • Verbetert de slaapkwaliteit: Magnesium helpt bij de regulatie van de slaapcyclus en kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Magnesium bisglycinaat voor het slapengaan kan mogelijk helpen bij het verbeteren je nachtrust
 • Ondersteunt spier- en zenuwfunctie: Magnesium is belangrijk voor het behoud van gezonde spieren en zenuwfunctie. Het kan helpen bij het voorkomen van krampen en spasmen en kan ook helpen bij het verminderen van spierpijn en vermoeidheid
 • Ondersteunt de gezondheid van het hart: Gebruik van magnesium kan helpen bij het reguleren van de hartslag en de bloeddruk, en kan mogelijk helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen

Wat is het verschil tussen magnesium bisglycinaat en magnesium citraat?

Verschil tussen magnesium bisglycinaat en magnesium citraat

Magnesium bisglycinaat en magnesium citraat zijn beide vormen van magnesiumsupplementen, maar er zijn enkele verschillen tussen beide.

Magnesium citraat is een organisch gebonden vorm en bestaat uit een combinatie van magnesium en citroenzuur. Het wordt door het lichaam opgenomen en kan een laxerend effect hebben, waardoor het soms wordt gebruikt om constipatie te behandelen.

Het wordt vaak aanbevolen voor mensen met een laag magnesiumgehalte in het bloed, omdat het snel door het lichaam kan worden opgenomen en de magnesiumspiegels snel kan verhogen.

Magnesium bisglycinaat, aan de andere kant, is een gebonden magnesium aan het aminozuur glycine. Het kan gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen en wordt vaak gekozen vanwege de hoge biologische beschikbaarheid. Het heeft minder kans op het veroorzaken van maagklachten dan andere vormen van magnesium, zoals magnesiumoxide. Het wordt vaak gebruikt door mensen die een gevoelige maag hebben of die moeite hebben om andere vormen van magnesiumsupplementen te verdragen.

Over het algemeen is magnesium bisglycinaat minder laxerend dan magnesium citraat en kan het gemakkelijker te verdragen zijn voor mensen met een gevoelige maag en die niet houden van pillen slikken.

Magnesium bisglycinaat: wanneer innemen?

Magnesium bisglycinaat slapen

Over het algemeen wordt aanbevolen om magnesiumsupplementen in te nemen bij de maaltijd om de opname te verbeteren en het risico op maagklachten te verminderen.

Als het doel van het innemen van magnesiumsupplementen is om de slaap te verbeteren, kan het het beste worden ingenomen ongeveer 1-2 uur voor het slapengaan. Magnesium kan helpen bij het ontspannen van de spieren en de geest, en kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.
Zo kun je beter met hulp van magnesium bisglycinaat slapen.

Als het doel van het innemen van magnesiumsupplementen is om de spier- en zenuwfunctie te ondersteunen, kan het het beste worden ingenomen op een moment dat past bij uw trainingsroutine. Veel mensen nemen het bijvoorbeeld voor of na het sporten om spierpijn en vermoeidheid te verminderen.

Waarom magnesium bisglycinaat gebruiken?

Magnesium bisglycinaat goed voor behoud van gezonde spieren

Er zijn verschillende redenen waarom je magnesium bisglycinaat zou kunnen gebruiken. Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij veel processen in het lichaam.

Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom magnesium bisglycinaat wordt gebruikt:

 • Het verbeteren van de spier- en zenuwfunctie: Magnesium is betrokken bij het reguleren van onze spier- en zenuwfunctie, dus het kan helpen om spierspasmen, krampen en vermoeidheid te verminderen
 • Ondersteuning  van de gezondheid van het hart: Magnesium kan helpen bij het reguleren van de hartslag en bloeddruk, dus het kan helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen
 • Beter slapen: Magnesium kan helpen bij het ontspannen van de spieren en de geest, dus het kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van slapeloosheid
 • Botgezondheid: Magnesium is betrokken bij de opbouw en het behoud van gezonde botten, dus het kan helpen bij het verminderen van het risico op osteoporose
 • Verminderen van angst en stress: Magnesium kan helpen bij het verminderen van angst en stress door het reguleren van neurotransmitters in de hersenen. Goed voor je geestelijke balans

Dosering van magnesiumbisglycinaat

Magnesium bisglycinaat dosering met water of vruchtensap

Wij verkopen SoLMAG magnesium bisglycinaat poeder. Dit is de beste keuze en opneembare vorm i.p.v. capsules. Het is een Magnesium poeder met als basis magnesium bisglycinaat en welke versterkt wordt door de ingredienten Vitamine B6, L-Glycine en Taurine.

Deze voedingsstoffen verhogen de opneembaarheid van magnesium in het lichaam:

 • De actieve vorm Vitamine B6 activeert net als magnesium de natuurlijke energie in het lichaam
 • Taurine zorgt dat de magnesium naar de cellen getransporteerd wordt
 • L-Glycinewordt in ons lichaam aangemaakt, maar krijgen we ook binnen via onze voeding. Het is een aminozuur

Bij dit product is de geadviseerde dagelijkse dosering: Los 2,5 gram poeder (~1 maatlepel) op in 200 ml water of vruchtensap.
De aanbevolen dagdosering niet overschrijden.

Samenstelling per dagdosering 2,5 gram Solmag magnesium bisglycinaat:

IngrediëntHoeveelheidPercentage RI*Verbinding
Vitaminen
Vitamine B61,2 mg85,7%Pyridoxaal 5 Fosfaat
Mineralen
Magnesium125 mg33,3%Bisglycinaat
L-glycine70 mg
Taurine239 mg
*) Referentie Inname.

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium wordt ook wel het wondermineraal genoemd en is betrokken bij heel processen in het lichaam. Zonder magnesium kun je niet leven.

Onderstaande gezondheidsclaims m.b.t. magnesium zijn goedgekeurd door de EFSA.

Magnesium ondersteunt en:

 • Draagt bij aan een normale energiehuishouding
 • Draagt bij tot de instandhouding van normale botten
 • Draagt bij aan een normale celdeling
 • Speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit
 • Helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam
 • Activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • Draagt bij aan een sterk gebit
 • Draagt bij aan een heldere geest
 • Draagt bij aan een normale spierwerking
 • Helpt bij vermindering van vermoeidheid / moeheid
 • Speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen

Welke vormen van magnesium bestaan er?

Magnesiumchloride vloeibaar voedingssupplement

Er zijn verschillende soorten magnesium die als supplementen beschikbaar zijn.

Enkele van de meest voorkomende vormen zijn:

 1. Magnesiumoxide: dit is de meest voorkomende vorm van magnesium supplement. Het bevat een hoog percentage magnesium en is relatief goedkoop, maar het kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.

 2. Magnesiumcitraat: deze vorm van magnesium wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en kan worden gebruikt om constipatie te verminderen.

 3. Magnesium bisglycinaat: deze vorm van magnesium is gechelateerd, wat betekent dat het is gebonden aan aminozuur. Magnesiumbisglycinaat over het algemeen een goed opneembare magnesium.

 4. Magnesiumchloride: deze vorm van magnesium, zoals magnesium olie spray en magnesium badkristallen, wordt vaak gebruikt voor transdermale toediening, wat betekent dat het door de huid wordt opgenomen via een magnesium bad of lotion. Het is belangrijk dat de magnesiumchloride 100% natuurlijk en zuiver is.

 5. Magnesiumtauraat: deze magnesiumvorm is gekoppeld aan taurine, een aminozuur dat betrokken is bij de hersenfunctie. Het kan helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van een goede nachtrust.

Andere magnesium vormen die als supplementen beschikbaar zijn, zijn onder andere magnesiummalaat, magnesiumlactaat en magnesiumgluconaat. Elke vorm van magnesium heeft zijn eigen voordelen en nadelen, en de keuze van de vorm hangt af van je individuele behoefte en voorkeur.

In welke voedingsmiddelen zit magnesium?

Magnesium in voeding

Magnesium is een mineraal. Magnesium komt voor in veel verschillende soorten voedsel voorkomt. 

Enkele van de voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan magnesium zijn onder andere:

 • Spinazie
 • Amandelen
 • Cashewnoten
 • Avocado's
 • Bonen (zoals zwarte bonen, kidneybonen en kikkererwten)
 • Volkoren granen (zoals bruine rijst, quinoa, volkoren brood en pasta)
 • Bananen
 • Donkere chocolade
 • Zalm
 • Pompoenpitten
 • Zonnebloempitten
 • Sojabonen
 • Groene bladgroenten (zoals boerenkool, snijbiet en sla)

Het is belangrijk om een gevarieerd dieet te hebben om voldoende magnesium binnen te krijgen. Sommige mensen kunnen baat hebben bij het nemen van extra magnesium als ze niet genoeg magnesium binnenkrijgen via voeding. Extra magnesium opname kan via de huid d.m.v. magnesiumchloride producten zoals magnesiumolie en magnesiumvlokken of via een magnesiumsupplement zoals magnesiumbisglycinaat.

Met welke magnesium producten hebben anderen een goede ervaring?

Regenesis magnesium-badkristallen-2 kg-kraft-200 ml magnesiumolie Health pakket

Magnesium olie

Wat is magnesium olie? Magnesiumolie is een hoogwaardige oplossing van magnesiumchloride die in water is opgelost en als een olieachtige substantie wordt verkocht. Het wordt meestal gebruikt in een sprayfles en heeft een hoge opneembaarheid van magnesium. 

Magnesium olie van Regenesis magnesium kan worden aangebracht door het direct op de huid te sprayen of in te wrijven. Het wordt vaak gebruikt om spierspanning te verminderen, slaap te verbeteren en stress te verminderen.  

Lees hier meer over de voordelen van magnesium olie spray.

Het is geschikt voor bijna alle huidtypen. Mensen met gevoelige huid of allergieën kunnen het beste eerst testen op een klein stukje huid en de huid vochtig maken. Magnesium olie bijwerkingen komen maar zeldzaam voor.

Magnesium vlokken badkristallen

Magnesiumvlokken zijn kleine kristallen van magnesiumchloride die opgelost kunnen worden in water om een vloeibare oplossing te maken. Magnesium vlokken is een vorm van magnesium die zeer goed wordt opgenomen en vaak wordt gebruikt in een voetenbad of ligbad.

Conclusie waarom magnesium bisglycinaat goed is om je magnesiumlevel te verhogen

Magnesiumbisglycinaat is een vorm van magnesiumsupplement die goed wordt opgenomen door het lichaam en weinig bijwerkingen heeft. Het kan helpen om een tekort aan magnesium aan te vullen en de gezondheid van botten, spieren, hart en zenuwstelsel te ondersteunen.

Bovendien kan magnesium bisglycinaat helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap en het verminderen van spierspanning en krampen.

Over het algemeen kan magnesium bisglycinaat een waardevol supplement zijn voor mensen die hun magnesiuminname willen verhogen en hun algemene gezondheid willen verbeteren.

Magnesium bisglycinaat ervaringen

"


"Ik ben zeer tevreden over Solmag magnesium bisglycinaat. Sinds ik dit supplement ben gaan gebruiken, heb ik veel minder last van spierspanning en krampen. Bovendien slaap ik beter en voel ik me over het algemeen meer ontspannen en energiek. Ik zou dit product zeker aanbevelen aan anderen!"


Anna

"


"Ik gebruik deze magnesiumbisglycinaat nu al enkele maanden en merk echt een verschil in mijn energieniveau en mentale helderheid. Ik ben minder vermoeid. Daarnaast heb ik ook minder last van hoofdpijn."


Gert

"


"Magnesium bisglycinaat heeft echt geholpen bij het verminderen van mijn angstgevoelens en stress. Ik voel me rustiger en meer ontspannen en merk dat ik beter kan omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.
Zeker aan te raden!"


Julia

Beste magnesium bisglycinaat met taurine kopen?

Koop vandaag nog SoLMAG magnesium bisglycinaat met taurine! 

Ben je op zoek naar een eenvoudige en effectieve manier om je gezondheid te verbeteren? Overweeg dan om magnesiumbisglycinaat toe te voegen aan je dagelijkse supplementenroutine! Dit magnesiumsupplement wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en kan helpen om een tekort aan magnesium aan te vullen.  

Draagt o.a. bij aan gezondheid van botten en spieren en vermindering van stress. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en kan een waardevol supplement zijn voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren en zich beter wil voelen. 

Probeer het zelf en ontdek de voordelen van SoLMAG magnesium bisglycinaat!

Aanbevolen
Magnesium bisglycinaat poeder van Solmag

SoLMAG Magnesium Bisglycinaat poeder met Taurine

Beoordeling: 5/5

SoLMAG Magnesium bisglycinaat poeder is een goed opneembare elementair magnesium.

Service

 • GRATIS verzending bij een bestelling boven de € 25,- (NL)
 • GRATIS verzending bij een bestelling boven de € 35,- (BE), € 50,- (DE) 
 • Op werkdagen vóór 16:30 besteld en betaald is morgen in huis!
 • Veilig betalen met o.a IDEAL, Afterpay en Creditcard. 

Advies en informatie

 • Afdeling therapeuten is telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00-12.00 en van 13:30 t/m 16:30. 
 • + 31 (0)30 77 400 88
 • Afdeling verkoop is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 -12.00 en van 13.00 t/m 17:00.
 • + 31 (0)30 77 400 88

Nieuwsbrief

Mogen wij je op de hoogte houden?

We sturen je alleen informatie als we nieuwe producten hebben en bij speciale aanbiedingen. Je kunt je altijd uitschrijven.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Regenesis-magnesium
Average rating:  
 0 reviews
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.regenesis-magnesium.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3525 reviews.