Vragen en antwoorden magnesium 

vragen en antwoorden magnesium

Vragen en antwoorden over magnesium. We delen hier 20 tips en ervaringen met magnesium.  Is Zechstein magnesium veilig? Kunnen kinderen ook magnesium gebruiken? Hoeveel magnesium heb ik per dag nodig? Ook vind je hier informatie over het gebruik van MSM zwavel en de toepassing van natriumbicarbonaat.

magnesiumolie serum
Magnesium badkristallen

Wat is het verschil tussen jullie Magnesium uit Tibet en Zechstein magnesium

Heel kort gezegd, heel veel.
Onze magnesium wordt ecologisch en milieuvriendelijk gewonnen en dat kan je niet zeggen van Zechstein Magnesium.

Wil je er meer over lezen, klik hier

Het verschil is dus aanzienlijk.
Gerdo Schepel, energetisch magnesium specialist, heeft jarenlang onderzoek gedaan met vele magnesiumsoorten ter ondersteuning van behandelingen bij patiënten met vaak chronische ziekten. Het bleek dat magnesiumchloride een van de meest effectieve soorten magnesium is die transdermaal (via de huid) gebruikt kunnen worden zonder enig effect van bijwerking. Maar Gerdo Schepel wist ook dat via de huid verlies optreedt zoals dat ook gebeurt bij orale inname. Zijn zoektocht heeft geresulteerd in de ontdekking van een magnesium met hoge bio-energetische waarde (het belangrijkste deel van het therapeutische effect van magnesium) in Tibet.
Veel mensen merken dit onmiddellijk en hebben hier veel baat bij.

Waarom is Re-genesis magnesium anders dan bijvoorbeeld magnesium van Zechstein inside?

Re-genesis Magnesium is de enige magnesium ter wereld die een zeer hoge energetische waarde heeft. Hoe kan dat en hoe doen wij dat?

Lang geleden alweer maakten wij een blend van de beste magnesiumsoorten zodat de energetische waarde hoog bleef. Dat hoeft nu niet meer. De heldere, 100% natuurlijke bronnen in Tibet zijn zo zuiver en zo krachtig dat we daarmee de beste magnesium ter wereld kunnen leveren.

En Zechstein magnesium dan? Zechstein magnesium wordt in tegenstelling van wat de meeste mensen denken, niet als een helder product gewonnen. Wat in de fles zit is een is een gezuiverd product. Het wordt als rood/bruin magnesium (met veel ijzer) opgepompt. Door mechanische en elektromagnetische filtering ontstaat het product. Elektromagnetische filtering betekend dat er grote magneten rond de zuigbuis zijn geplaatst wat volgens ons een nadelig effect op de energetische kwaliteit van magnesium. Het product slaat als het ware dood.

Re-genesis magnesium is een een "levend" magnesium" De door ons geïmporteerde hoogwaardige en kostbare Topical Himalaya magnesium wordt gewonnen op 4 km. hoogte in het Himalaya gebergte. Deze zogenaamde Well magnesium (bron magnesium) ontstaat op 5 km. diepte en sijpelt langzaam door poreus gesteente naar boven waardoor het op volkomen natuurlijke wijze gezuiverd en gefilterd wordt. Deze door de natuur gezuiverde magnesium heeft een enorm hoge energetische waarde en wordt door de lokale bevolking ook wel "het levenselixer genoemd". De bevolking in deze streken wordt dan ook gemakkelijke meer dan 100 jaar gezond oud.

Jullie magnesium is 100% NATUURLIJK, van anderen toch ook?

Alle producten die bestaan uit de zuivere magnesiumchloride zijn 100% natuurlijk. Zodra er zalven, shampoos en andere producten van gemaakt zijn (zelfs onder het label van niet schadelijk en biologisch) is het geen zuiver natuur product meer en zijn de eigenschappen veranderd. Kijk maar eens naar de lange lijst van ingrediënten die vaak zijn toegevoegd, wij willen er niet over oordelen maar wij houden het liever bij een 100% NATUURPRODUCT wat uit zuivere magnesium bestaat.

Waarom moet ik magnesium gebruiken, het zit toch in onze voeding?

Magnesium zit vooral in groene groenten, banaan, noten, havermout (pap), volkorenbrood, banaan, soja, cacao en nog veel meer. Helaas is door overbemesting, industrieel voedsel, verpakte groenten, schrale bodem en landbouwgif de magnesium grotendeels uit onze voeding verdwenen. Volgens onderzoek heeft 70% van de bevolking een chronisch magnesiumtekort met alle gevolgen van dien.

Moet ik nog andere supplementen innemen als ik Magnesium gebruik?

CALCIUM:
Wanneer je een aantoonbaar tekort aan calcium hebt dan is het verstandig naast magnesium ook calcium te gebruiken. Ook is deze combinatie aan te raden als je weinig calcium via voeding binnen krijgt (bijv bij mensen die helemaal geen zuivel innemen).

Wanneer je over de gehele dag voldoende calcium binnenkrijgt (bijvoorbeeld via zuivel), geen calcium tekort hebt én te maken hebt met een magnesium tekort dan zien wij genoeg redenen om magnesium niet tegelijkertijd met calcium in te nemen, daar waar het tot een verstoorde verhouding kan leiden en de opname van magnesium kan verstoren.

FOSFOR:
Inname met fosfor is niet aan te raden omdat fosfor de opname van magnesium vermindert. Om deze reden is inname van magnesium tegelijkertijd met voeding (zoals melkproducten) af te raden omdat fosfor in veel van deze voedingsmiddelen zit.

Noot: Alleen als de arts heeft geconstateerd dat je een calciumtekort hebt dan kan je extra calcium innemen. Over het algemeen is de calcium inname in Nederland veel te hoog door het gebruik van zuivel.

VITAMINE D3
Het gebruik van vitamine D3 is sterk aan te bevelen omdat het samenwerkt met magnesium.
Gebruik je al vitamine D3 en geen magnesium dan is het van groot belang OOK magnesium in te nemen omdat vitamine D3 extra magnesium verbruikt.

Magnesium in combinatie met NatriumBicarbonaat.

Veel mensen vragen of je magnesiumchloride kristallen samen met NatriumBicarbonaat in bad of een voetenbad kunt gebruiken.
Dat kan heel goed want magnesium vult het magnesiumtekort aan en NatriumBicarbonaat helpt bij het ontgiften.

Deze combinatie wordt o.a. veel gebruikt door kankerpatienten.

BELANGRIJK
Gooi nooit magnesium kristallen en NatriumBicarbonaat tegelijk in het water, er kan dan een heftige ractie ontstaan.

Neem de volgende voorzorgmaatregelen.
Laat het ligbad/voetbad vollopen. Los de magnesium kristallen eerst op in het water.
Voeg daarna langzaam de natriumbicarbonaat toe.

Watertemperatuur ca 37 graden - Houdt het water zoveel mogelijk op temperatuur! Blijf minstens 20 minuten in bad, liefst langer tot max 1 uur.

Ik heb osteoporose, dan moet ik toch extra calcium innemen?

Osteoporose komt in Nederland zeer veel voor, veel meer als in andere landen., terwijl wij in Nederland toch veel melk en melkproducten tot ons nemen, waarin veel calcium zit. Calcium blijkt dan ook niet de oorzaak te zijn van osteoporose. Veel meer spelen tekorten aan magnesium en vitamine D een rol.

Vitamine D is noodzakelijk voor de opname van mineralen in het bot.
Deze vitamine kan je binnenkrijgen door opname van de huid van zonlicht. Het belang van vitamine D bij osteoporose is heel lang behoorlijk onderschat. Veel mensen denken dat ze voldoende vitamine D aanmaken door in de zon te lopen. Dit blijkt echter niet waar te zijn. In Nederland en Belgie heeft de zon in de wintermaanden niet voldoende kracht en daardoor maken mensen geen vitamine D aan. Daarnaast zeggen steeds meer experts dat de huidige normen zoals die gesteld worden bij een bloedonderzoek en ook de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine D per dag eigenlijk veel te laag zijn

Magnesium bij o.a. osteoporose is belangrijk voor gezonde botten.

Wellicht zelfs belangrijker dan calcium. 60% van de magnesiumvoorraad van het lichaam ligt opgeslagen in de botten, vooral in die van de polsen, dijbenen en wervelkolom.Men heeft aangetoond dat bij vrouwen die aan osteoporose lijden het magnesiumgehalte in die botten lager is dan bij gezonde vrouwen.
Dit is niet zo vreemd, omdat magnesium van groot belang is bij de calcium- en vitamine C-stofwisseling en magnesium helpt vitamine D om te zetten in de actieve vorm die nodig is voor een efficiënte calciumopname.

Waarom is opname via de huid met magnesiumolie beter dan het slikken van pillen?

Magnesium wordt via de huid opgenomen en komt zo direct in de bloedbaan en de cellen. Door de opname via de huid wordt het maagdarmkanaal niet belast en is de opname optimaal!
Pillen bevatten veel vulmiddelen, kleurmiddelen, glansmiddelen en vaak maar een klein beetje werkzaam magnesium.
• Pillen kunnen vaak diarree veroorzaken.
• Pillen worden niet optimaal door het maag-darmkanaal opgenomen (soms slechts 10%)

Wat is de samenstelling van magnesiumolie en kristallen (vlokken)?

Re-genesis magnesium is een natuurproduct en bestaat uit zuiver magnesiumchloride uit Tibet.
• Magnesium olie bestaat uit zuiver water met 31-32% magnesiumchloride. Het voelt olieachtig aan, vandaar de naam magnesiumolie.
• Magnesium kristallen zijn een vaste vorm van magnesiumchloride en bevatten 47% magnesiumchloride.

Kan ik van magnesiumkristallen ook magnesiumolie maken?
Dat kan maar het wordt zeker niet aangeraden. De magnesiumolie is speciaal op de huid afgestemd. Door de hoge concentratie magnesiumchloride en een andere productiemethode zijn de vaste magnesiumkristallen prima geschikt voor in bad maar minder geschikt voor op de huid.

Magnesium tekort bij kinderen

Ook kinderen kunnen net als volwassenen last hebben van stress. Als gevolg van o.a. een nieuwe school, nieuwe vrienden, nieuwe leraren, cijfers, sport en relaties, kunnen deze dingen stressvol zijn voor je kinderen. Magnesiumgebrek ofwel magnesium tekort bij kinderen kan daarentegen door verschillende redenen ontstaan: 1. van te veel suiker, 2. door stress, 3. te weinig lichaamsbeweging, 4. door een gebrek aan magnesiumrijke voeding. Belangrijke voedingsbronnen van magnesium zijn o.a.: groene groenten zoals spinazie, boerenkool, snijbiet en noten en zaden. Vandaar dus is het verstandig om met name amandelen, hazelnoten, paranoten, cashewnoten en zonnebloempitten te eten. Maar ook magnesium suppletie, d.m.v. magnesium olie of magnesium badkristallen, is ZEER effectief bij kinderen.

Is het aan te raden magnesium preventief te gebruiken?

Ook al heb je geen problemen, preventief innemen van magnesium is voor iedereen belangrijk. Het kan heel lang goed gaan wanneer je een magnesium tekort hebt maar uiteindelijk kunnen onverklaarbare problemen of ziekten ontstaan. De hoeveelheid voor preventief gebruik is afhankelijk van je lichaamsgewicht.
PREVENTIEF: gebruik dagelijks 2 sprays per 10 kg. lichaamsgewicht.
Dus weg je 60 kilo gebruik dan 6 x 2 = 12 sprays per dag.

NOG WAT EXTRA INFORMATIE.
Elke spray bevat ca. 15 mg magnesiumchloride.
Een grote theelepel (= 3 ml.) bevat ongeveer 300 mg. pure magnesium
3 ml. magnesium bestaat uit 20 sprays.
(Let op niet alle verstuivers geven dezelfde hoeveelheid, dat verschilt per fabrikant).

Hoeveel magnesium beveelt de gezondheidsraad (ADH) aan?

Zoals we allemaal weten zijn de hoeveelheden vitaminen en mineralen die de gezondheidsraad aanbeveeld aan de lage kant. De door de gezondheidsraad aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is daaro slechts een richtlijn en geeft aan hoeveel we gemiddeld per dag nodig zouden hebben om gezond te blijven.
De ADH voor magnesium voor vrouwen is 250-300 mg/dag en voor mannen 300-350 mg/dag Amerikaanse specialisten op het gebied van magnesium houden een hogere waarde aan tussen de 600 en 800 mg per dag.

Toepassing en gebruiksaanwijzing magnesiumolie

GEBRUIK EN TOEPASSING VAN MAGNESIUMOLIE. (31% magnesium chloride)
Magnesium wordt snel en effectief opgenomen door de huid zonder noemenswaardig verlies zoals het geval is bij de inname van pillen en capsules.

Onderhoud: gebruik dagelijks 2 sprays per 10 kg. lichaamsgewicht.
Dus weeg je 60 kilo gebruik dan 6 x 2 = 12 sprays per dag.

Magnesiumtekort: vermoed je dat je een magnesiumtekort hebt gebruik dan 4 sprays per 10 kg. lichaamsgewicht.
Dus weeg je 60 kilo gebruik dan 6 x 4 = 24 sprays per dag.

Nog wat extra informatie.
Elke spray bevat ca. 15 mg magnesiumchloride.
Een grote theelepel (= 3 ml.) bevat ongeveer 300 mg. pure magnesium
3 ml. magnesium bestaat uit 20 sprays.

TOEPASSING MAGNESIUMOLIE
Druk afhankelijk van welke hoeveelheid magnesium je nodig hebt op de verstuiver en breng de magnesium aan op armen, benen, buik, oksels en waar je het maar aan wilt brengen. Hierbij is een lichte tinteling en een warm gevoel volkomen normaal, daarna licht inmasseren. Voor een optimaal effect verdeel je de benodigde hoeveelheid magnesium olie over de dag.  Zo kun je bijvoorbeeld de olie in de morgen, tussen de middag en in de avond  aanbrengen.
Laat de magnesiumolie tenminste 10 minuten inwerken. Je kunt de magnesium daarna afspoelen maar de meeste mensen laten het volledig intrekken. Heb je een erg droge huid dan kan je de huid daarna insmeren met MSM gel voor de huid.
Als je magnesiumolie niet kunt gebruiken omdat je een zeer gevoelige huid hebt kan je ook een voetbad nemen met magnesium kristallen.

Toepassing en gebruiksaanwijzing magnesium badkristallen (vlokken)

Ré-genesis Magnesium Badkristallen (vlokken of flakes).
Een speciale procedure wordt gebruikt om badkristallen van magnesium olie te produceren. Deze kristallen zijn ideaal voor een magnesium ligbad of voetbad.
Wanneer magnesium olie wordt verhit tot meer dan 165 graden Celsius, keert het terug naar de vaste toestand magnesium chloride, magnesium chloride hexahydraat (MgCl2 6H2O), ook bekend als bischofite.

TOEPASSING EN GEBRUIK MAGNESIUM BADKRISTALLEN.
Magnesium bad kristallen bevatten een aanzienlijke hogere concentratie magnesium (47%). Gebruik daarom niet te grote hoeveelheden.
1 kg. magnesium bad kristallen bevat 120 g zuivere magnesium.

Magnesium voetbad
Het magnesium voetenbad is een praktische en gemakkelijk alternatief voor het ligbad. Aangezien de voeten een minder groot absorptieoppervlak  inhouden moet een hogere magnesiumconcentratie worden gebruikt. De voeten moeten in ieder geval tot aan de enkels worden ondergedompeld in het voetbad. We raden een temperatuur aan van rond de 37 graden Celsius. De duur van het voetbad moet tenminste 20 minuten zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan magnesium effectief en snel kan worden aangevuld met een dagelijks voetbad.
Bij een voetbad raden wij een maximaal magnesiumpercentage van 5% aan.

De aanbevolen concentraties voor voetbaden zijn:
5 liter water met 200 g magnesiumchloride vlokken resulteert in een 2% oplossing.
5 liter water met 400 g magnesiumchloride vlokken resulteert in een 4% oplossing.
5 liter water met 500 g magnesiumchloride vlokken resulteert in een 5% oplossing.

Maximale ontspanning in een magnesium ligbad. (van ongeveer 120 liter)
Een bad met magnesium is ideaal voor ontspanning en gaat tevens verzuring tegen. Daarnaast helpt een magnesium ligbad ook bij slaap, huid (psoriasis) en andere problemen. Het magnesiumgehalte van het ligbad dient minimaal uit een 2% magnesiumoplossing te bestaan. Voor een dergelijke oplossing is c.a. 2 kg magnesium vlokken nodig. De temperatuur van het water moet rond de 37 graden Celsius zijn. Een magnesium bad is ook een aanrader voor overbelaste en pijnlijke spieren.
Bij ernstige klachten raden wij een maximaal magnesiumpercentage van 4% aan.

De aanbevolen concentraties voor ligbaden zijn:
120 liter water met 2 kg. magnesiumchloride vlokken resulteert in een 2% oplossing.
120 liter water met 4 kg. magnesiumchloride vlokken resulteert in een 4% oplossing.

Om een magnesium tekort op te lossen raden we minimaal 2 ligbaden van tenminste 30 minuten per week aan.

Wat is het verschil met Dode Zeezout?

Het verschil is aanzienlijk, in dode zeezout zit bijna 2 x zoveel kalium (meststof, smaakversterker) als magnesium en ook een aanzienlijke hoeveelheid natrium (keukenzout). In veel commerciële Dode Zeezout zit vrijwel niets meer aan magnesium, eigenlijk alleen kalium en natrium de magnesium wordt eruit gehaald voor andere doeleinden. Het grootste nadeel is echter dat Dode Zeezout vervuild is door mens en milieu met zware metalen. Re-genesis Magnesiumchloride daarentegen wordt gegarandeerd 100% natuurlijk en zuiver geleverd uit bronnen in Tibet.

Wat is het verschil met Himalayazout?

Gewoon Himalayazout (wit of Roze) is te vergelijken met een goede natuurlijke keukenzout, het bevat meer dan 90% natriumchloride (keukenzout) en maar 2 % magnesiumchloride wat nu juist de werkzame stof is in onze magnesiumolie.

Wat is het verschil met Schussler celzouten

Schüssler celzouten zijn ons inziens niet geschikt om je magnesiumtekort aan te vullen.

De Schüssler celzouten zijn verwreven in melksuiker en geperst tot tabletten en bevatten slechts een zeer kleine hoeveelheid magnesium. De samenstelling per tablet (260 mg.) bestaat uit  Magnesium Phosphoricum D6 250 mg. Je zou kunnen denken dat er 250 mg. magnesium in zit, dit is echter niet zo. Hier zit het addertje onder het gras, D6 is een zeer sterke verdunning vergelijkbaar 1 druppel magnesium in een zwembad. aangevult met hulpstoffen zoals melksuiker (lactose), calciumbehenaat en aardappelzetmeel. Dus een heel klein beetje magnesium met heel veel hulpstoffen.
Daarom mag je heel veel Schüssler magnesium tabletten innemen, van  5 tot 7 tabletten tot 10 per dag. In acute situaties mag je zelfs 6 tabletten per uur in de mond laten smelten of op een andere wijze een hoge dosis innemen.

Stel dat de tabletten 250 mg. magnesium zouden bevatten dan zou je bij inname van 6 tabletten per uur 1500 x 8 uur 12000 mg magnesium binnenkrijgen wat zeker zou leiden tot grote gezondheidsproblemen. Dit geeft al aan dat Schüssler celzouten zeer weinig magnesium bevatten.

Ik heb last van een prikkeling als ik magnesiumolie op mijn huid smeer, kan dat kwaad?

Dit kan absoluut geen kwaad. Het is een vaker voorkomend verschijnsel bij mensen met een gevoelige huid en een magnesiumtekort. Als je er wat last van hebt kan je de magnesiumolie verdunnen met 50% water (bewaar de rest in een glazen of plastic flesje voor later gebruik – géén metaal) na een week kan je de concentratie langzaam verhogen totdat je huid eraan gewend is.Soms is het raadzaam alleen benen en armen in te smeren en de gevoelige plekken te vermijden.
In zeldzame gevallen: Als je huid echt pijn gaat doen en dit zo blijft is het van belang even te stoppen en een magnesium specialist te raadplegen.

Na het insmeren blijft er soms een witte laag op mijn huid achter, wat is dat?

Magnesiumolie bestaat voor 31% uit chloride (magnesiumzout) deze kunnen kristallen vormen uit het zweet of vocht in de huid. Zout trekt vocht aan en zo ontstaan kristallen. Als je de magnesium direct na het wassen opsmeert zal je er minder last van hebben. Dit zijn kristallen uit het vocht (zweet) in de huid. Als je Ré-genesis magnesiumolie insmeert, trekt dit in eerste instantie vocht aan uit de huid. Vervolgens wordt het magnesium opgenomen en blijven andere kristallen op de huid achter. Naarmate de huid schoner is (bv direct na wassen) zal dit effect minder optreden en geen ‘witte waas’ zichtbaar zijn.

Ik krijg een allergische reactie kan dat kwaad?

Ré-genesis magnesiumolie is een van de zuiverste magnesium producten verkrijgbaar, het bevat alleen zuiver kristalwater en 100% Himalaya magnesium. Onze magnesium bevat dus geen enkele chemische, toxische of zware metalen of andere zogenaamd ongevaarlijke stoffen. In veel magnesium producten zitten echter extra stoffen (vulmiddelen, chemische geurtjes of kleurstoffen) deze kunnen een allergische reactie veroorzaken of ………je bent allergisch voor magnesium in het algemeen, dit komt echter zeer zelden voor. Als dat zo is dan raden we je ten sterkste af iedere vorm van magnesium supplementen te gebruiken en zoveel mogelijk goede magnesiumrijke voeding te eten. je vindt veel websites die je hierover kunnen inlichten.

Kan ik een overdosis magnesium binnenkrijgen?

Via de huid kan er géén overdosis magnesium ontstaan, het lichaam regelt de magnesiumopname heel nauwkeurig en een teveel wordt gewoon via de nieren afgescheiden. Het is de veiligste manier van magnesiumsuppletie.
• Mensen met ernstige nierproblemen/falen wordt ontraden om elke vorm van magnesium te gebruiken.
• Bij orale inname, pillen, poeders of vloeibaar, kunnen er bij extreem hoog gebruik wel problemen ontstaan.

MSM zwavel poeder als natuurlijke pijnstiller

MSM zwavel poeder is een natuurlijke pijnstiller. Wij leveren NuTraMSM-dit is een Bio organische actieve zwavel, de meest zuivere vorm van MSM. De vele gezondheidsvoordelen van MSM poeder zijn indrukwekkend, het is een natuurlijke vorm van organische zwavel. MSM poeder is daarbij een veilig voedingssupplement mits je je aan de maximale dagelijkse doseringen houdt. Het gebruik van MSM is een natuurlijke gezondheidsbenadering van genezing en het heeft een aantal enorme voordelen omdat het ontstekingsremmend werkt en je echte pijnverlichting geeft.

Heb je nog vragen?