Bitterzout heeft veel heilzame voordelen bij gebruik in bad en voetenbad en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Bitterzout, ook bekend als magnesiumsulfaat, is een minerale verbinding met veel gezondheidsvoordelen. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt en heeft verschillende gunstige effecten op het lichaam. Bitterzout in bad of voetenbad is een geweldige manier om te genieten van de helende eigenschappen, zoals het verminderen van stress, onstekingen en verlichting van spierpijn.

In dit artikel zullen we kijken naar wat de werking bitterzout is, de voordelen zijn, en hoe het te gebruiken voor bad en voetenbad.

Wat is bitterzout?

Bitterzout gezondheidsvoordelen

Bitterzout wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk middel bij verschillende aandoeningen. Bitterzout is een van nature voorkomende minerale verbinding die bestaat uit magnesium en sulfaat, die in ruwe vorm kan worden gevonden in droge meer beddingen, bronnen of diepe ondergrondse afzettingen. Het heeft veel helende eigenschappen en kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt.

Veel mensen gebruiken bitterzout vanwege de therapeutische voordelen, maar ook is het een uitstekende aanvulling op elke tuin vanwege het vermogen om op natuurlijke wijze essentiële voedingsstoffen aan planten te leveren.

bitterzout voor voetenbad of ligbad kopen?

Is bitterzout hetzelfde als magnesiumchloride?

Veel mensen vragen zich af of bitterzout hetzelfde is als magnesiumchloride en wat hun verschillen zijn.

Magnesiumchloride is een van nature voorkomend mineraal dat kan worden gevonden in oceaanwater en sommige binnenwateren. Het wordt meestal gewonnen uit zeezout of gewonnen uit ondergrondse afzettingen en bevat 40-45% elementair magnesium. Magnesiumchloride heeft veel voordelen en helpt o.a. bij het reguleren van verschillende vitale lichaamsfuncties, waaronder zenuwtransmissie, spiercontractie en bloeddrukregulatie.

Bitterzout daarentegen bevat slechts 10% elementair magnesium, maar het hoge zwavelgehalte maakt het effectiever bij de behandeling van bepaalde aandoeningen.
Bitterzout helpt bijvoorbeeld de spijsvertering te verbeteren, ontstekingen te verminderen en een gezonde huidgroei te bevorderen.

Magnesiumchloride in de vorm van magnesiumolie en magnesium vlokken zijn de beste middelen om een magnesiumtekort aan te vullen.

Wat zijn de voordelen van bitterzout voor je gezondheid?

Het belangrijkste voordeel van bitterzout zit hem in het magnesiumgehalte, dat helpt bij het reguleren van honderden lichaamsfuncties, zoals zenuw- en spierfunctie, bloeddrukregulatie en energiemetabolisme. Magnesium kan ook door de huid worden opgenomen tijdens nemen van een bitterzout bad, waardoor pijnlijke spieren worden verlicht en de bloedsomloop door het lichaam wordt verbeterd.

Bovendien, aangezien sulfaten helpen bij het wegspoelen van gifstoffen uit het systeem van het lichaam, kunnen ze helpen ontstekingen te verminderen die worden veroorzaakt door vele aandoeningen, waaronder artritis en fibromyalgie.

Heeft bitterzout ook nog schoonheidsvoordelen?

Ja, bitterzout kan ook worden gebruikt voor schoonheidsvoordelen. Sommige mensen beweren dat het gebruik van bitterzout kan helpen om huidproblemen zoals acne te verminderen en je huid te kalmeren. Bitterzout kan ook helpen om de pH-waarde van je huid te reguleren, wat kan leiden tot een gladdere en gezondere huid.

Bitterzout kan ook worden gebruikt als een natuurlijk middel om de huid te exfoliëren.

Wat betekent je huid exfoliëren?

Exfoliëren is het proces waarbij dode huidcellen van het oppervlak van de huid worden verwijderd. Dode huidcellen kunnen zich opstapelen op het oppervlak van de huid en leiden tot een doffe teint, poriën die verstopt zijn en een ruwe textuur. Exfoliëren kan helpen om de huid te verfraaien en te verzachten, en kan ook helpen om de huid te verjongen door het stimuleren van de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Door het bitterzout te mengen met water en het op de huid aan te brengen, kan het helpen om dode huidcellen te verwijderen en je bloedcirculatie te verbeteren.

Is bitterzout geschikt bij afvallen?

Bitterzout afvallen waar of niet waar

Er is maar weinig wetenschappelijk bewijs dat bitterzout kan helpen bij afvallen. Hoewel sommige mensen beweren dat het nemen van bitterzout hen heeft geholpen om gewicht te verliezen, is er geen solide wetenschappelijk bewijs dat dit waar is.

Het is wel zo dat bitterzout helpt bij het reguleren van de pH-waarde in je spijsverteringsstelsel en bij het reinigen en ontgiften, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering. Dit is bevordelijk bij een gezonde levensstijl en een gebalanceerd dieet.

Onthoud dat bitterzout niet bedoeld is om te worden gebruikt als enige middel om af te vallen. Een gezonde levensstijl, regelmatige bewegen en het eten van een gebalanceerd dieet zijn essentieel.

Is bitterzout gevaarlijk?

Bitterzout is niet gevaarlijk en is veilig om te gebruiken, maar zoals met elk supplement, kunnen er soms bijwerkingen optreden. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld overgevoelig zijn, wat kan leiden tot huidirritatie of andere ongemakken.
Het is belangrijk om je arts op de hoogte te stellen wanneer je medicijnen gebruikt als je bitterzout wilt gebruiken.

Hoe lang duurt het voordat bitterzout gaat werken?

Het is moeilijk om te zeggen hoe lang het duurt voordat bitterzout werkt, omdat dit afhankelijk is van de reden waarom je het gebruikt en het verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld snel resultaten ervaren als ze bitterzout gebruiken om het spijsverteringsstelsel te reguleren, terwijl anderen langer nodig hebben om resultaten te zien.

Hoe gebruik ik bitterzout om te detoxen en wat zijn de voordelen?

Bitterzout-magnesiumsulfaat geschikt voor detox

Bitterzout kan worden gebruikt als een middel om te detoxen, wat als voordeel heeft het reguleren van de pH-waarde en het reinigen en ontgiften van je darmen.

Let op! Bitterzout werkt laxerend dus gebruik het wanneer je wilt detoxen, bijvoorbeeld als je vrij bent en als er een toilet in de buurt is.

 

Er zijn een aantal manieren waarop je bitterzout kunt gebruiken om te detoxen:

 1. Neem bitterzout op door het op te lossen in water en het te drinken. Voeg 1 tot 2 theelepels bitterzout toe aan een glas water en roer goed tot het is opgelost. Drink dit twee keer per dag, bij voorkeur op een lege maag.
 2. Gebruik bitterzout in als een voedingssupplement in poedervorm. Volg de aanwijzingen op het supplementetiket voor de juiste dosering.
 3. Profiteer van een bitterzout bad of voetenbad om te detoxen.
 4. Maak gebruik van een bitterzout floating bad in een Wellness center.

Wat is floating met bitterzout

Floating en ontspanning met bitterzout

Floating is een vorm van ontspanning waarbij je in een bad met hoge concentraties bitterzout ligt. Floaten wordt vaak gedaan in speciale floating ruimtes die zijn gevuld met een oplossing van water en zout, zoals Epsom zout of magnesiumsulfaat. De oplossing is zo dicht dat het moeilijk is om onder te zinken, wat het gevoel van zwaartekracht vermindert en het makkelijk maakt om te drijven.

Floaten kan helpen om stress te verminderen en de bloeddruk te reguleren. Het kan ook helpen bij het verminderen van pijn en het verhogen van het energieniveau. Sommige mensen beweren dat floaten ook kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verhogen van de creativiteit.

Floating wordt vaak gedaan in een afgesloten floatingcabine, waarbij de lichaamstemperatuur van het water wordt aangepast om de temperatuur van de huid te evenaren. In de cabine is het vaak donker en stil, wat kan helpen bij het ontspannen. Floaten kan 20 tot 30 minuten duren, afhankelijk van je voorkeur.

2 x 2.5 kg zak

Epsom zout 5 kg van SoLMAG

€14,18 / Zak

TOTAAL €28,36

GRATIS VERZENDING

4 x 2.5 kg zak

Epsom zout 10 kg van SoLMAG

€12,60 / Zak

TOTAAL €50,40

GRATIS VERZENDING

3 x 2.5 kg zak

Epsom zout 7.5 kg van SoLMAG

€13,39 / Zak

TOTAAL €40,16

GRATIS VERZENDING

ONZE KLANTEN VINDEN EPSOM ZOUT EEN FANTASTISCH PRODUCT!

GEBASEERD OP RUIM 3000 BEOORDELINGEN!

Hoe maak ik een bitterzout voetenbad?

Ontspan met een bitterzout voetenbad

Om een bitterzout-epsombadzout voetenbad te maken, gebruik je het volgende:

 • 1 kopje bitterzout.
 • Warm water.
 • Een voetenbad of een bak waar je je voeten in kunt plaatsen.

Volg de onderstaande stappen om een bitterzout voetenbad te maken:

 1. Voeg 1 kopje bitterzout toe aan een voetenbad vol warm water (Ongeveer 37 graden).
 2. Roer het bitterzout goed door het water totdat het is opgelost.
 3. Plaats je voeten in het water en blijf 15 tot 20 minuten zitten.
 4. Spoel je voeten af met warm water als je klaar bent.

Het is aanbevolen om niet meer dan twee keer per week een bitterzout voetenbad te nemen.

Hoe maak ik een bitterzout ligbad?

Om een bitterzout ligbad te maken, heb je het volgende nodig:

 • 250 g - 1 kg bitterzout
 • Warm water
 • Een badkuip

Volg de onderstaande stappen om een bitterzout bad te maken:

 1. Voeg 250 g - 1 kg (Langzaam opbouwen) bitterzout toe aan een badkuip vol warm water.
 2. Roer het bitterzout goed door het water totdat het is opgelost.
 3. Stap in het bad en blijf 20 tot 30 minuten in het bad liggen.
 4. Spoel je lichaam af met warm water als je klaar bent.

Het is aanbevolen om niet meer dan twee keer per week een bitterzout bad te nemen

Bitterzout werkt dehydraterend. Drink dus voldoende water gedurende de hele dag.

Bitterzout ervaringen

Hieronder lees je een aantal bitterzout ervaringen van klanten die SoLMAG bitterzout hebben gekocht bij ons.

Ik merk meteen betere slaapkwaliteit na een voetenbad, hoef niet eens een echt bad te nemen om het effect te zien!

Marga

klant

Heel fijn ! Geen bad meer zonder bitterzout voor mij !


johan

klant

In het algemeen ben ik erg tevreden met mijn ervaring met bitterzout en ik zou het zeker aanbevelen aan anderen. Werkt snel en voordelig in prijs!

wilma

klant

Bitterzout kopen

Koop vandaag nog bitterzout! Neem een ontspannen bitterzout voetenbad en/of ligbad of gebruik het om te detoxen voor het reinigen van je lichaam. 

Verbeter je gezondheid en voel je beter met onze voordelige SoLMAG bitterzout!

Aanbieding

Bitterzout 2,5 kg

in eco kraft stazak (hersluitbaar)

4 / 5

Solmag bitterzout 2.5 kg in kraft stazak

Bitterzout Foodgrade

JA

In handige Eco Kraft stazak

ja

Halal

ja

Koop meerdere aantallen en krijg volumekorting en je draagt daarbij aan het verminderen van de uitstoot van CO2, doordat er minder transportbewegingen nodig zijn.

Bitterzout 25 kg

zeer voordelig

4.5 / 5

Epsomzout (bitterzout) 25 Kg

Bitterzout Foodgrade

JA

In voordelige 25 kg zak

JA

Halal

JA

Koop meerdere aantallen en krijg volumekorting en je draagt daarbij aan het verminderen van de uitstoot van CO2, doordat er minder transportbewegingen nodig zijn.

Service

 • GRATIS verzending bij een bestelling boven de € 25,- (NL)
 • GRATIS verzending bij een bestelling boven de € 35,- (BE), € 50,- (DE) 
 • Op werkdagen vóór 16:30 besteld en betaald is morgen in huis!
 • Veilig betalen met o.a IDEAL, Afterpay en Creditcard. 

Advies

 • Afdeling therapeuten is telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 13:30 t/m 16:30. 
 • +31 (0)30 77 400 88
 • Afdeling verkoop is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 -12.00 en van 13.00 t/m 17:00.
 • +31 (0)30 77 400 88

Nieuwsbrief

Mogen wij je op de hoogte houden?

We sturen je alleen informatie als we nieuwe producten hebben en bij speciale aanbiedingen. Je kunt je altijd uitschrijven.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Regenesis-magnesium
Average rating:  
 2 reviews
 by Marga
Bitterzout

Ik merk meteen betere slaapkwaliteit na een voetenbad, hoef niet eens een echt bad te nemen om het effect te zien!

 by Wilma
Tevreden

In het algemeen ben ik erg tevreden met mijn ervaring met bitterzout en ik zou het zeker aanbevelen aan anderen. Werkt snel en voordelig in prijs!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.regenesis-magnesium.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3525 reviews.