Het tibetaanse plateau

het-tibetaanse-plateau

Het Tibetaanse plateau, het belangrijkste eco-gebied op aarde

Tibet

Vanuit een mondiaal milieuoogpunt zijn er weinig plaatsen in de wereld zo belangrijk als het Tibetaanse plateau.
Hier bevindt zich een groot aantal biodiversiteitskerngebieden en eco-regio’s die van groot belang zijn voor onze wereld.

Met hun kenmerkende soorten, ecologische processen, en evolutionaire verschijnselen, behoren deze gebieden tot de belangrijkste op aarde voor het behoud van biodiversiteit.

Het Tibetaanse plateau bevat ook het meest intacte voorbeeld van bergketens in Azië met een ongerepte flora en fauna, en is een van de grootste, overgebleven op het land gelegen, wildernisregio’s in de wereld.

Waar ter wereld vinden we nog een pesticide vrije omgeving?

himalaya pesticide free zone

Waar vinden we nog schone lucht, aarde en water? Waar vinden we nog echte natuurlijke producten gemaakt vanuit trots en respect voor mens en natuur?

Die vinden we gelukkig nu nog in Tibet, op het dak van de aarde. Hier wonen al eeuwenlang mensen die eerbied voor de natuur hebben.

Hier komt onze magnesium vandaan en daar zijn we ontzettend trots op.

Tibet een autonome regio

De Tibetanen zijn een bijzonder vriendelijk volk met een eigen taal, en een eigen cultuur. Tibetanen behoren voornamelijk tot twee religies: de bön en het Tibetaans boeddhisme.

Tibet was in zekere zin onderdeel van een groter China tijdens de Yuan en Qing dynastiën, maar niet tijdens de tussenliggende Ming dynastie (1368 tot 1644).

Met de val van de Qing dynastie werd Tibet onafhankelijk. Tussen 1912 en 1949 was er geen andere politieke macht in Tibet behalve de regering van de Dalai Lama.

Het gebied bleef de facto onafhankelijk tot de invasie van Tibet van 1950-51 door het Volksbevrijdingsleger, waarna het opnieuw deel van China werd. Tibet is nu in politieke en bestuurlijke zin een autonome regio van China.

Himalaya Tibet autonome regio
Zoutnomaden
Himalaya zout nomaden

Al eeuwenlang handelden zoutnomaden in Tibet, deze dregden het magnesiumrijke zout uit de zoutmeren en vervoerden dit per karavaan naar de lagergelegen gebieden om het geneeskrachtige magnesiumrijke zout via ruilhandel in te wisselen voor gerst en ander basisvoedsel.
Vanwege de grote hoogte en snellere uitdroging is het magnesiumrijke zout van groot belang voor de Tibetanen.

Himalaya magnesium natural source

Advies en informatie

  • Afdeling therapeuten is telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 13:30 t/m 16:30. 
  • + 31 (0)30 77 400 88
  • Afdeling verkoop is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 t/m 17:00.
  • + 31 (0)30 77 400 88

Nieuwsbrief

Mogen wij je op de hoogte houden?
Regenesis-magnesium
Average rating:  
 0 reviews
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.regenesis-magnesium.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3525 reviews.