Himalaya magnesium, ontstaan uit de oerzee in tibet

Himalaya magnesium saltwells

Puur ongeraffineerd Himalaya magnesium uit Tibet

Himalaya magnesium wordt gewonnen uit rijke magnesium zoutmeren en zoutbronnen (saltwells)

Op het Tibetaanse plateau, ook wel genoemd het dak van de wereld, met een gemiddelde hoogte van 4500 meter bevindt zich groot aantal biodiversiteits-kerngebieden en eco-regio’s.
Een van die regio's bevindt zich op ongeveer 200 km ten noord-westen van de hoofdstad Lhasa. Dit gebied staat al eeuwen bekend om zijn rijke magnesium zoutmeren en zoutbronnen (saltwells). Hier halen wij de meest pure en 100% natuurlijke en ongeraffineerde Himalaya magnesiumolie en Himalaya magnesiumvlokken vandaan.  

Deze Ngoin magnesium (genoemd naar een zoutbron) wordt voornamelijk gebruikt door de Tibetanen zelf als een "levenselixer".
Al eeuwen weten ze dat dit levenselixer, gemengd met water of sappen van locale vruchten, hun gezond houdt, energie en levensvreugde geeft.

Himalaya magnesiumolie, Himalaya magnesiumvlokken, Himalaya magnesium serum. Alle Himalaya producten komen uit gecertificeerde bronnen in Tibet.

Magnesiumchloride handmatig gewonnen
Himalaya magnesium wellsalt
Himalaya magnesiumchloride ongeraffineerd

Saltwells in Tibet

De magnesiumzouten worden uit de kleine meren en saltwells (zoutbronnen) gewonnen door families die dit al generaties lang van vader op zoon doen. De magnesium/zoutmeren liggen vrijwel afgesloten van de buitenwereld, er is geen industrie en nauwelijks landbouw, de grond is niet vervuild en de lucht op deze hoogte is de schoonste ter wereld. De bevolkingsdichtheid is 2 mensen per vierkante kilometer.

Met grote zorgvuldigheid worden de magnesiumzouten, die vanuit grote diepte uit het Himalaya gebergte komen handmatig gewonnen. Dit winningsproces is al eeuwenoud en vergelijkbaar met het winnen van zongedroogde Keltische zeezouten.

Deze manier van winning is vele malen milieuvriendelijker en ecologischer dan het zogenaamde industrial mining (het uit de grond pompen van magnesium wat vaak grote problemen veroorzaakt in de bodem (verzakking).

De zon die in Tibet minimaal 8 uur per dag schijnt en zeer intens is vanwege de grote hoogte heeft een positieve invloed op het drogings/verdampingsproces en bepaalt daardoor mede de hoge kwaliteit van het magnesium.

Ontstaan Himalaya magnesium

Magnesium uit de Himalaya komt van zeer grote diepte, tijdens het ontstaan van het Himalaya gebergte zijn oerzeeën ingesloten en verdampt waarbij het magnesiumzout is achtergebleven. 
Himalaya magnesium is dus miljoenen jaren oud en dateert uit een tijd waarbij de mens geen negatieve invloed had op de natuur.

Rivieren die hun weg zoeken door het Himalaya gebergte lossen wat van dit magnesiumzout op, dit sijpelt onder druk langzaam door poreus gesteende omhoog en vormt de meren op het hooggebergte.

Het poreuze gesteente is een natuurlijk filter wat eventuele verontreiniging (zand, gesteente etc.) verwijdert. Daarom is Himalaya magnesium de meest pure ongeraffineerde magnesium ter wereld, waardoor het de meeste levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding bevat.

opslag ruw himalaya magnesium
controle himalaya magnesium chloride
test himalaya magnesium
himalaya magnesium klaar om verscheept te worden

Uitgebreid getest volgens de hoogste normen in Tibet én in Nederland

Uiteraard heeft onze leverancier in Tibet de meest geavanceerde apparatuur in hun laboratoria om de kwaliteit van magnesium te testen en hoog te houden.
Ongeraffineerde magnesium bevat nog alle sporenelementen en mineralen in tegenstelling tot wanneer het mechanisch of chemisch gezuiverd wordt. Controle op 100% zuiverheid blijft uiteraard zeer belangrijk en daar is men zich terdege bewust van.

De controle begint al bij de winning en voordat het naar ons verscheept wordt vindt nog een uitgebreide controle plaats.

Monsters testen door onafhankelijke laboratoria

Maar dat is voor ons niet genoeg, in Nederland worden monsters genomen van alle leveringen en getest op voedselveiligheid en gebruik voor cosmetica. Voor de analyse van zware metalen en/of andere belastende stoffen laten wij monsters testen door een onafhankelijk laboratorium genaamd Nedlab, dit is een zeer bekend staand laboratorium in Nederland.

Zij verzorgen analyses en onderzoek volgens nationale en internationale normen (NEN, ISO, EN, DIN, Eur. Pharm., ASTM, SSSA, SAE, AOCS, AOAC etc.). Dé garantie voor de hoogste kwaliteit.

Wij spreken van zeer zuivere magnesiumchloride wanneer de analyses kleiner dan 1 ppm zijn.
Dit is een waarde die de veiligheidsnorm voor food- en cosmetica toepassingen ver overtreft.

Himalaya magnesium onafhankeliijk getest door Nedlab

Magnesium & Minerals, ons hoofdkantoor, houdt er controle op dat de zuivere en ongeraffineerde magnesium volgens een geborgd proces wordt gewonnen.

Dit proces begint bij het meten van de waterkwaliteit aan de bron en de magnesium daarin. Daarna wordt de magnesium verzameld in kleine bekkens en door de zon gedroogd. De zon helpt mee om de optimale energetische waarde te krijgen die deze magnesium nu juist zo bijzonder geschikt maakt voor toepassingen bij mens en dier.

Aan de hand van diverse analyses wordt voor ons de allerbeste magnesium geselecteerd. De magnesium is zo ongelooflijk puur dat er geen enkele bewerking of zuivering hoeft plaats te vinden zoals bijvoorbeeld bij Zechstein Magnesium. Het magnesiumzout is puur wit en prachtig van structuur zoals je mag verwachten van een zuiver natuurproduct. De magnesiumzouten worden vermengd met kristalwater om magnesiumolie te verkrijgen van 31%.

De magnesiumbadkristallen of vlokken zijn klein omdat ze alleen voor foodproducten gebruikt worden en niet voor industriële processen zoals ander magnesiumsoorten die vaak grof en geelachtig zijn.

Als de magnesiumchloride in Nederland aankomt worden direct monsters genomen van de volledige zending en voor onderzoek en analyse naar Nedlab gebracht.
Als de analyse gemaakt aan de bron en de analyse hier in Nederland overeenkomen, mogen wij de magnesium voor onze producten gaan gebruiken.
Door deze zeer intensieve kwaliteitsborging, zowel bij de winning als bij de verwerking in Nederland, zijn wij ervan overtuigd dat we de beste en zuiverste magnesium leveren die beschikbaar is.

Himalaya magnesium producten zijn geregistreerd voor topische toepassingen, zoals gedefinieerd in de EU-cosmetische regelgeving. Dus superveilig voor de huid.
Magnesium & Minerals geeft de garantie dat het zuivere en natuurlijke producten betreft uit Tibet.

Een concluderend onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan magnesium snel kan worden aangevuld met een dagelijks voetenbad met magnesium badkristallen badzout.
Voor een magnesium voetenbad met badzout raden wij een maximaal magnesiumpercentage van 5% aan.

Himalaya magnesium producten zijn geregistreerd
voor topische toepassingen, zoals gedefinieerd in de
EU-cosmetische regelgeving.

Testresultaten Himalaya magnesium.
Veel leveranciers geven de testresultaten niet aan de consument, wij houden echter van openheid dus voor iedereen is deze info beschikbaar. Van belang is dat er kleiner dan 1 deeltje per miljoen bij alle zware metalen staat, dit houdt in dat (net zoals bij drinkwater en/of bronwater) het gehalte aan deze metalen nihil te noemen is en het dus een ZEER veilig product is. Het mineraal zwavel wordt al eeuwen lang therapeutisch toegepast. Er zit dus ook een klein beetje in onze magnesium.


Aanzienlijk verschil tussen diverse soorten en producenten van magnesium
magnesium uit veendam

Zechstein magnesium, een product uit Nederland.
De fabriek die in Groningen de (ruwe) magnesium chloride (MgCl2 ) uit de grond haalt is een van de grootste producenten van industriële magnesium ter wereld. Dit is o.a. Dead Burned Magnesia voor de productie van vuurvaste stenen. Ook maken ze magnesiumproducten  voor wegenonderhoud, gas- en olie-industrie, kunstmest en veevoeders. In de industriële sector is het een van de beste bedrijven ter wereld.

Het productieproces van Zechstein Magnesium.
De magnesiumchloride zit in een stroperige pekel-laag dat via pijpen uit de bodem komt. (1500 meter diepte)
Het stroperige bruine pekel is een zeer ijzerhoudende bruine vloeistof en dient gereinigd te worden, dit gebeurt door middel van grote elektrostatische magneten. Door de zeer sterke elektrostatische lading wordt het ijzer (roest) verwijderd maar verliest het ruwe magnesium volgens ons ook een deel van zijn energetische waarde.

dode zee magnesium

Dode Zee magnesium
Dead Sea Works Ltd. (DSW) is ‘s werelds grootste installatie voor de productie van industriële magnesiumchloride. Omdat ook langs de Dode Zee enorme industrieën zijn ontstaan is de waterkwaliteit sterk achteruitgegaan en wordt het niet aan geraden deze magnesium voor therapeutische toepassingen te gebruiken. Men gebruikt deze magnesium voor industriële vloeren, katalysator in textielveredelingsprocessen, behandeling van afvalwater en industrieel afvalwater, meststoffen mengsels, diervoeder samenstellingen, olie industrie, enzovoorts.
Dus als je magnesium koopt wat uit de Dode zee komt, wees dan zorgvuldig met je keuze en vraag om monster analyses.
Het beroemde Dode Zee zout zou ook aanzienlijk verontreinigd zijn, dus ook oppassen dus welk Dode Zee zout je gebruikt!

nigari magnesium

Nigari magnesium.
Nigari magnesium is een bijproduct bij de zoutwinning uit zee in het gebied tussen Japan en China. Het wordt daar voornamelijk gebruikt voor het maken van Tofu en andere gerechten. Zoutwinning uit dit gebied kan risicovol zijn omdat de zeeën sterk vervuild zijn door kwik en vele andere zware metalen. Als je Nigari magnesium koopt is het dus van belang dat je zeker weet dat het gezuiverd is.
Dit magnesiumzout moet dus net zoals Zechstein magnesium gereinigd worden waarbij volgens ons de vele positieve effecten van het ruwe natuurlijke magnesium verloren gaan.

regenesis magnesium natural source

Service

  • GRATIS verzending bij een bestelling boven de € 25,- (NL)
  • GRATIS verzending bij een bestelling boven de € 35,- (BE), € 50,- (DE) 
  • Op werkdagen vóór 16:30 besteld en betaald is morgen in huis!
  • Veilig betalen met o.a IDEAL, Afterpay en Creditcard. 

Advies en informatie

  • Afdeling therapeuten is telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00-12.00 en van 13:30 t/m 16:30. 
  • + 31 (0)30 77 400 88
  • Afdeling verkoop is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 -12.00 en van 13.00 t/m 17:00.
  • + 31 (0)30 77 400 88

Nieuwsbrief

Mogen wij je op de hoogte houden?

We sturen je alleen informatie als we nieuwe producten hebben en bij speciale aanbiedingen. Je kunt je altijd uitschrijven.

De waardering van www.regenesis-magnesium.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3277 reviews.