Natriumbicarbonaat | Baking soda | Zuiveringszout | dubbel- koolzure soda

NATRIUMBICARBONAAT .
Dit voor het menselijk lichaam onmisbare mineraalzout staat ook wel bekend als dubbelkoolzure soda, baking soda of zuiveringszout. Naast de bijzondere eigenschappen voor mens en dier wordt natriumbicarbonaat gebruikt voor tientallen toepassingen in de huishouding en industrie.

WAT IS NATRIUMBICARBONAAT
Natuurlijke natriumbicarbonaat heet in zijn oorsprong Nahcolite en is een zacht , kleurloos of wit mineraalzout. Om natuurlijke natriumbicarbonaat te vervaardigen wordt warm water geïnjecteerd in de nahcolite lagen waardoor het nahcolite oplost. Deze verzadigde oplossing wordt opgepompt en daarna gekristalliseerd waarbij pure natriumbicarbonaat kristallen ontstaan als de verzadigde oplossing wordt gekoeld.

Waar komt Ré-genesis Natriumbicarbonaat vandaan?
Ré-genesis is een 100% natuurlijke natriumbicarbonaat en komt uit de zuiverste bron ter wereld. In Colorado (USA), bevinden zich onder de grond omvangrijke nahcolite afzettingen (bronnen) welke onaangetast zijn door industriële of menselijke vervuiling.

MILJOENEN JAREN GELEDEN ONTSTAAN.
Net als Zechstein magnesium zijn nahcolite afzettingen gevormd na verdamping van de vele zoutmeren die voorkwamen in Kenia, Turkije
Egypte, Venezuela, de woestijnen van Centraal-Azië, en in Calorado in de Verenigde Staten. Deze afzettingen worden ontgonnen voor de aanmaak van Baking Soda.

Natriumbicarbonaat is bicarbonaat (HCO3) met natrium (zout). Bicarbonaat wordt van nature ook in het lichaam gemaakt. In de alvleesklier, in de darmwand, door de nieren. Daar bestaat het als een buffer om de PH waarde ofwel de zuurgraad in het lichaam goed te houden. De PH waarde van het bloed wordt in balans gehouden door de ademhaling, door de nieren middels uitscheiding van urine en door bicarbonaat.

EEN MENS KAN NIET LEVEN ZONDER NATRIUMBICARBONAAT!
Natriumbicarbonaat is een van de belangrijkste stoffen in ons bloed. Het zorgt voor het zuur-base-evenwicht. Het zuur-base-evenwicht is de balans van de pH waarde van het bloed. Voor het goed functioneren van diverse functies in het lichaam is het van belang om de zuurgraad van het bloed binnen zeer nauwe grenzen te houden. De zuurgraad, weergegeven in pH van het bloed is afhankelijk van de hoeveelheid basische en zure stoffen opgelost in het bloed, vandaar de term zuur-base-evenwicht. Bij de mens ligt de normale pH-waarde van het bloed tussen de 7,35 en 7,45. Het bloed is dus licht basisch.

NATRIUMBICARBONAAT WORDT VEELVULDIG GEBRUIKT IN DE REGULIERE GENEESKUINDE
Natriumbicarbonaat injectie is geïndiceerd voor de behandeling van metabolische acidose die kan optreden bij ernstige nierziekten, ongecontroleerde diabetes en bloedsomloop door schokken of ernstige uitdroging, extracorporale circulatie van bloed, hartstilstand en ernstige primaire melkzuuracidose. Het zuur/ base-evenwicht is een van de meest vergeten aspecten van de geneeskunde. In het algemeen, is het westerse publiek sterk zuur, behalve vegetariërs en zelfs hun lichaam heeft te maken met een toenemende blootstelling aan giftige stoffen, die helpen om het lichaam te verzuren.

Toepassing en gebruik Natriumbicarbonaat / zuiveringszout als badzout

Opgelost in water is het een middel ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht. Aangenaam warm en lekker genieten van het ‘gladde water’ gedurende ongeveer 30 minuten. Het basische water werkt verzachtend op de huid,

Verzuring is een gegeven wat voor elk mens geldt. Door stress, te weinig beweging, verkeerde voedingsgewoontes en onvoldoende diep ademen ontstaat sneller verzuring.

Een ligbad of voetenbad met zuiveringszout is een effectieve en aangename manier om ons zuur-base evenwicht op een positieve manier te ondersteunen.

Dosering: ongeveer 200 gram/badkuip, 50 gram voor voetenbad. De pH zou 8 tot 8,5 moeten zijn. Dit kan gemeten worden met meetstrips. Minimaal dertig minuten badderen en daarna 30 minuten warm rusten. Goed drinken na afloop. Mengen met magnesium volkken/kristallen is ook mogelijk, waardoor tijdens het badderen magnesium kan worden opgenomen. Magnesium ondersteunt de zuur-base-balans.

Doe dan eerst 500 gram magnesium badkristallen in het bad. Als alles opgelost is pas de 200 gram natriumbicarbonaat in het bad doen.
De combinatie kan een reactie geven waarbij luchtbellen vrijkomen. NOOIT DIRECT MET ELKAAR MENGEN.

Zuiveringszout is geschikt als bakpoeder om het deeg te laten rijzen. Een prima alternatief voor gist en daarmee geschikt wanneer je gist-en schimmelvrij wilt eten (bijv. bij Candidabesmetting)

Andere toepassingen van natriumbicarbonaat/zuiveringszout:

milde scrub
mondwater
deodorant
tandpasta
schoonmaakmiddel