Zomerdeal: Tot 35% KORTING op ruim 100 producten!

Natriumbicarbonaat–baking soda-zuiveringszout

Zuivere BIO natriumbicarbonaat  

Baking soda 

Dubbel- koolzure soda

Altijd de beste prijs voor zuiver

natriumbicarbonaat!

Wil jij je lichaam snel ontzuren (detox) en je uithoudingsvermogen verbeteren?

Gebruik dan natriumbicarbonaat voor het ontgiften van je lichaam.

natriumbicarbonaat regenesis magnesium

Bestel snel voor 16:30 = morgen al bij je thuis

Enkele voordelen van natriumbicarbonaat-baking soda-zuiveringszout

1.

Voor je darmen en bij brandend maagzuur.

Natriumbicarbonaat werkt bij verschillende maag-darmproblemen, zoals een opgeblazen gevoel en maagzuur. Je darmen reageren namelijk vaak op een verstoring van de zuur base verhouding. Brandend maagzuur ontstaat onder andere bij een tekort of teveel aan maagzuur. Zuiveringszout stabiliseert de zuur base verhouding, waardoor je minder tot geen last meer hebt van brandend maagzuur. Neem bijvoorbeeld maximaal één theelepel zuiveringszout met 250 ml water in. Ook een opgeblazen gevoel kun je op deze manier verminderen.

2.

Tegen voedselvergiftiging of allergieën.

Wanneer je na het eten van bijvoorbeeld chinees, wat met de smaakversterker Ve-Tsin of E621 is klaargemaakt, je een opgezet gevoel of zelfs hartkloppingen krijgt kan je natriumbicarbonaat ofwel baking soda nemen, vaak verlicht dat de klacht dan snel. Ook bij een lichte voedselvergiftiging helpt deze zuiveringszout uitstekend. Neem 1/2 tot 1 theelepel natriumbicarbonaat en meng het in een glas water. Drink het wanneer nodig. Er kan wel wat gasvorming in de maag ontstaan (boeren) maar dat is niet zo erg als de kwaal.

3.

Bij keelpijn.

Om zo snel mogelijk van keelpijn af te komen, is gorgelen met natriumbicarbonaat/zuiveringszout en water een optie. Doe één eetlepel natriumbicarbonaat, één eetlepel bruine suiker en één eetlepel keukenzout in een glas water. Gorgel hiermee driemaal per dag. Het mengsel smaakt misschien wat vies maar je keelpijn zal verdwijnen als sneeuw voor de zon!

4.

Nog meer voordelen.

Natriumbicarbonaat-baking soda-zuiveringszout helpt ook bij: Jicht, slechte adem, aften in de mond, huidirritaties en lichte brandwonden. Het is te gebruiken als scrub voor je huid, voor glanzend haar, en als desodorisant om onaangename geurtjes te neutraliseren. Voor veel huishuidelijke toepassingen is baking soda ofwel natriumbicarbonaat zeer geschikt.

Wat is natriumbicarbonaat-baking soda-zuiveringszout?

Dit mineraalzout heet in zijn oorsprong Nahcolite en is zacht , kleurloos of wit en 100% natuurlijk. Het wordt vaak ook baking soda of zuiveringszout genoemd. Om natuurlijke natriumbicarbonaat te verkrijgen wordt warm water geïnjecteerd in de Nahcolite lagen waardoor het oplost. Deze verzadigde oplossing wordt opgepompt en daarna gekristalliseerd. Er ontstaan dan pure natriumbicarbonaat kristallen als de verzadigde oplossing wordt gekoeld.

Natriumbicarbonaat is  voor het menselijk lichaam een onmisbaar mineraalzout. Een combinatie van bicarbonaat (HCO3) met natrium (zout). Natriumbicarbonaat wordt van nature ook in het lichaam gemaakt. In de alvleesklier, in de darmwand en door de nieren. Daar bestaat het als een buffer om de PH waarde ofwel de zuurgraad in het lichaam goed te houden. De PH waarde van het bloed wordt in balans gehouden door de ademhaling en door de nieren middels uitscheiding van urine en door bicarbonaat.

Naast de bijzondere eigenschappen voor mens en dier wordt natriumbicarbonaat gebruikt voor tientallen toepassingen in de huishouding en industrie.

Een mens kan niet leven zonder natriumbicarbonaat-baking soda-zuiveringszout!

Natriumbicarbonaat is een van de belangrijkste stoffen in ons bloed. Het zorgt voor het zuur-base-evenwicht. Het zuur-base evenwicht is de balans van de pH waarde van het bloed. Voor het goed functioneren van diverse functies in het lichaam is het van belang om de zuurgraad van het bloed binnen zeer nauwe grenzen te houden. De zuurgraad, weergegeven in pH van het bloed is afhankelijk van de hoeveelheid basische en zure stoffen opgelost in het bloed. Vandaar de term zuur-base-evenwicht. Bij de mens ligt de normale pH-waarde van het bloed tussen de 7,35 en 7,45. Het bloed is dus licht basisch.

Natriumbicarbonaat is één van de belangrijkste en goedkoopste geneesmiddelen in de reguliere geneeskunde.

patient zuiveringszout, baking soda

Bijna niemand weet het, natriumbicarbonaat is een levensreddend middel en wordt altijd gebruikt op de 1e hulp. Vooral bij slachtoffers met ernstig bloedverlies. Ook wordt het gebruikt voor de behandeling van verzuring van het lichaam die kan optreden bij ernstige nierziekten. Ongecontroleerde diabetes en bloedsomloop door schokken of ernstige uitdroging. Kunstmatige bloedsomloop door hart-longmachine,  hartstilstand en ernstige primaire melkzuuracidose. 
Het zuur/ base-evenwicht is een van de meest vergeten aspecten van de geneeskunde. 

Waar komt Re-genesis natriumbicarbonaat vandaan?

Onze 100% natuurlijke natriumbicarbonaat komt uit een zuivere bron in Azië, welke onaangetast is door industriële of menselijke vervuiling.

natriumbicarbonaat, baking soda, zuiveringszout

Net als Himalaya magnesium zijn nahcolite afzettingen gevormd na verdamping van de vele zoutmeren die voorkwamen in Tibet, Kenia, Turkije
Egypte, Venezuela, de woestijnen van Centraal-Azië, en in Colorado in de Verenigde Staten. Deze afzettingen worden ontgonnen voor de aanmaak van natriumbicarbonaat of Baking Soda.


Toepassing en gebruik natriumbicarbonaat-baking soda-zuiveringszout

baking soda, natriumbicarbonaat, zuiveringszout

Mengen met water tegen verzuring.

Zuur base (PH)  zuur-base-evenwicht in balans brengen.
Doe een halve theelepel in een glas water en roer goed. Neem dit ‘s ochtends en ‘s avonds in voor het naar bed gaan. Zo breng je de zuurverhouding weer in balans. Dit is belangrijk bij allerlei ziekten die ontstaan vanuit een verzuurde staat van het lichaam. Doe dit niet langer dan een week achter elkaar.
Raadpleeg eerst een arts voordat je met regelmaat langdurig natriumbicarbonaat gaat gebruiken.

Bij maagzuur.
Doe een halve theelepel in een glas water, roer goed en drink dit als je maagzuur hebt.

natriumbicarbonaat voor baden

Toepassing natriumbicarbonaat in bad of voetenbad tegen verzuring

Opgelost in water is het een middel ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht. 

Aangenaam warm en lekker genieten van het ‘gladde water’ gedurende ongeveer 30 minuten. Het basische water werkt verzachtend op de huid,
Verzuring is een gegeven wat voor elk mens geldt. Door stress, te weinig beweging, verkeerde voedingsgewoontes en onvoldoende diep ademen ontstaat sneller verzuring.
Een ligbad of voetenbad met natriumbicarbonaat is een effectieve en aangename manier om ons zuur-base evenwicht op een positieve manier te ondersteunen.

Dosering:

ongeveer 250 gram/badkuip, 25-50 gram voor voetenbad. De pH zou 8 tot 8,5 moeten zijn. Dit kan gemeten worden met meet strips die je bij de drogist kunt kopen. Minimaal dertig minuten badderen bij een watertemperatuur tussen de 37 en 40 graden. Daarna 30 minuten warm rusten. Goed drinken na afloop. 

Ontgiften of detoxen

Als toevoeging bij een Ré-genesis magnesium voetbad of ligbad.

Natriumbicarbonaat zorgt ervoor dat de magnesium nog sneller naar de cellen wordt gebracht. Een bijkomend voordeel is dat een combinatie van natriumbicarbonaat en magnesiumchloride -magnesiumvlokken ook een zeer zuiverend en Detox effect heeft. Ze versterken ze elkaar.
Voeg 25 gram (ca 1 eetlepel) natriumbicarbonaat toe aan een magnesium voetbad en circa 250 gram aan een magnesium ligbad.  Aanbevolen watertemperatuur ligt tussen de 37 en 40 graden.

Klik hieronder voor meer info over toepassingen

De waardering van www.regenesis-magnesium.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3243 reviews.