Magnesiumchloride in Bulk

Magnesiumchloride in vloeibare en vaste vorm

Zuivere en ecologisch gewonnen magnesiumchloride is verkrijgbaar bij Magnesium & Minerals in Lelystad. Wij leveren magnesiumchloride in Bulk, zowel in vloeibare ( magnesium olie), als in vaste vorm (magnesium vlokken).

Ecoclogisch gewonnen in Tibet

Magnesium & Minerals importeert de meest zuivere magnesiumchloride uit Tibet. Uit natuurlijke bronnen in het Himalaya gebergte wordt de magnesium handmatig gewonnen. 
Dit proces vind plaats met respect voor de natuur en omgeving. 

Himalaya magnesiumchloride is ongeraffineerd, wat betekent dat de magnesium niet chemisch- of mechanisch is gezuiverd.

Het voordeel hiervan is dat de magnesium nog alle sporenelementen en mineralen bevat.


Magnesiumchloride handmatig gewonnen

Himalaya magnesium geschikt voor vele toepassingen

Himalaya magnesiumchloride kan worden toegepast in verschillende industrieën. Door zijn pure en 100% natuurlijke elementen wordt het veel gebruikt in de cosmetische en food industrie. Maar ook in de diervoedingsindustrie en landbouw wordt magnesium veelvuldig gebruikt.

Toepassing voor de huid

Himalaya magnesium wordt voor toepassingen op de huid gebruikt omdat het zo zuiver is. Opname via de huid is een ideale manier om een magnesiumtekort aan te vullen. Het maag-darmkanaal wordt vermeden waardoor bijwerkingen en/of reactie's vrijwel uitgesloten zijn.
Himalaya magnesiumchloride olie (Regenesis magnesium olie spray) en Himalaya magnesiumchloride vlokken (Regenesis magnesium badkristallen) zijn getest voor voor toepassing op de huid. 

Health pakket 4 kg bad kristallen & 200 ml olie

Kwaliteitsborging magnesiumchloride

Het winningsproces van het natuurzuivere magnesium wordt nauwkeurig gecontroleerd. 

In Tibet wordt in laboratoria, met de meest geavanceerde apparatuur, de kwaliteit van de gewonnen magnesiumchloride getest. Voordat Himalaya magnesium naar Nederland wordt geëxporteerd, vindt er nog een uitgebreide controle plaats.


Kwaliteitscontrole in Nederland

In Nederland worden van alle leveringen monsters genomen. De magnesium chloride wordt o.a. getest op zuiverheid, zware metalen en andere belastende stoffen. Voor de analyse worden de monsters getest door een onafhankelijk laboratorium.
Dit gebeurt bij zeer bekende gecertificeerde laboratoria waaronder Nedlab en Masterlab.
Analyse is op aanvraag verkrijgbaar.


Magnesiumchloride Bulk producten

Himalaya magnesiumchloride wordt geleverd in Bulk in de vorm van magnesium olie en magnesium vlokken.

  • IBC container(s) 775 liter (1000 kg) Himalaya magnesium olie
  • Pallet(s) met 35 zakken á 25 kg (875 kg) Himalaya magnesium vlokken
  • Zeecontainer(s) 20 ft 18 TON Himalaya magnesium olie en/of Himalaya magnesium vlokken

Himalaya magnesium olie      

Magnesiumchloride olie Bulk

Himalaya magnesium olie wordt geproduceerd van zuiver magnesiumchloride vermengd met zuiver bronwater uit het Himalaya gebergte.
Dit resulteert in een magnesium olie van 31%. 


Himalaya magnesium vlokken

Magnesiumchloride vlokken Bulk

De Himalaya magnesium vlokken worden gemaakt van magnesium olie. Wanneer magnesium olie wordt verhit tot meer dan 165 graden Celsius, keert het terug naar de vaste toestand magnesium chloride, magnesium chloride hexahydraat (MgCl2 6H2O). 

Overige producten bij Magnesium & Minerals

Ook voor andere Bulk producten zoals: Natriumbicarbonaat, Epsomzout (Magnesiumsulfaat) voor bijvoorbeeld floating centers, of MSM zwavel kunt u bij ons terecht.

Informatie over Bulk inkoop 

Magnesium & Minerals Bulk magnesiumchloride

Voor prijzen en condities kunt u contact opnemen met de afdeling verkoop. U kunt dit doen via het contactformulier op www.magnesium-minerals.nl of per telefoon +31 (0) 320 410 732.