Magnesiumolie helpt bij eczeem, psoriasis en acné 

Magnesium en Eczeem, psoriasis, acné

Eczeem is erg vervelend maar je kunt er veel aan doen om het te verminderen en te laten verdwijnen.

Hoe behandel je eczeem met magnesiumolie?
De behandeling van eczeem is erop gericht om de ontstekingsreactie in de huid te verminderen of te laten verdwijnen en daarna de huid zacht en soepel te maken met kokosolie in plaats van een crème.
1. Probeer de magnesiumolie eerst op een klein plekje, een licht prikkelend gevoel kan optreden maar dat mag niet te erg zijn.
Als dat goed gaat de magnesiumolie licht op alle plekken smeren (sprayen). Als de magnesium in de huid getrokken is insmeren met kokosolie.
2. Bij open wondjes héél voorzichtig zijn en daarom de magnesiumolie tot 5 x verdunnen met gedestilleerd water.
Heel langzaam een steeds sterkere oplossing gaan gebruiken totdat je de originele magnesiumolie kunt gebruiken.
Verder als onder 1 beschreven.
(Gebruik de verdunde oplossing niet langer dan 2 weken en bewaar hem in de de koelkast bewaren) Daarna een nieuwe oplossing maken.

Magnesiumolie 100% puur natuurlijke kwaliteit! Klik hier… 

Het kan wel even duren voor de huid weer helemaal hersteld is. Bij veel en ernstig eczeem advies van je behandelaar vragen. Heb je advies nodig bel dan een van onze therapeuten  Telefoon: + 31 (0) 320 419 822
Zij zijn beschikbaar op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Wat is eczeem?

Eczeem is een (allergische) ontstekingsreactie van je huid die jeuk en roodheid veroorzaakt. Eczeem komt vaak voor, in alle leeftijdsklassen en kan erfelijk zijn. Vooral jongere kinderen hebben er last van, maar het kan zich ook op latere leeftijd ontwikkelen.
Een hardnekkige fabel is dat eczeem besmettelijk zou zijn.
Dit is niet het geval; je kunt dus niet besmet raken door bijvoorbeeld iemand met eczeem aan te raken of in hetzelfde zwembad te zwemmen.
De meeste, maar niet alle, eczemen jeuken, maar lang niet alle jeukende aandoeningen zijn eczeem.
Andere veelvoorkomende symptomen zijn: roodheid, schilfering. Vaak ook bultjes, soms blaasjes. Juist het tegelijk voorkomen van meerdere symptomen past bij eczeem.

KLIK HIER maak een account aan en ontvang direct
50 spaarpunten t.w.v. € 2,50 korting op je bestelling!

Soorten eczeem

Contact eczeem
Deze vorm van eczeem wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld planten, metalen, wasmiddelen en chemische stoffen die in contact komen met je huid.

Constitutioneel eczeem (atopisch eczeem)
Dit is een vorm van eczeem die te maken heeft met een aangeboren overgevoeligheid. Vaak zie je in de familie ook andere allergische reacties, zoals hooikoorts.

Dyshydrotisch eczeem (pompholyx)
Dit is een vorm van eczeem die te maken heeft met een verstoorde zweetvorming. Dyshydrothisch eczeem veroorzaakt blaasjes en veel jeuk, vooral aan handpalmen en voetzolen.

Seborroisch eczeem (ROOS)
Deze vorm van eczeem geeft schilfers en komt vooral voor op plekken waar veel talgklieren zitten, bijvoorbeeld op je hoofdhuid (het heet dan roos), in de plooien langs je neus, op je borst en op je rug tussen je schouderbladen.

Symptomen van eczeem

  • Rode, schilferige, gebarsten plekken op de huid. Deze komen met name voor op je handen, oren voeten en benen (droog eczeem).
  • Kleine, met vocht gevulde blaasjes die kunnen openbarsten tot wondjes (nat eczeem).
  • Branderig gevoel en jeuk met sterke drang tot krabben. Vooral eczeem bij kinderen leidt dit regelmatig tot infecties.
  • Infecties die ontstaan door het krabben.
  • Blaren door acute verergering van het eczeem.
  • Pigmentverandering.Als je last hebt van eczeem heb je ook vaak last van een droge huid. Bij eczeem is het vochtverlies door je huid namelijk verhoogd en er zitten minder huidvetten (lipiden) in je huid. Dit geldt ook voor je huid op plekken waar het eczeem niet zit.
    Als je eczeem hebt is het daarom goed om erop te letten dat je huid niet teveel uitdroogt.

Magnesiumvlokken (badkristallen) helpen goed bij psoriasis.

Psoriasis (psoriasis vulgaris) is een chronische auto-immuunziekte, gekenmerkt door een versnelde deling en verminderde rijping van hoorncellen in de opperhuid. Omdat de cellen niet normaal uitrijpen is ook het afschilferen verstoord, waardoor lokaal sterke afschilfering van huidschubben op de aangedane plaatsen plaatsvindt. Hoewel psoriasis vooral tot uiting komt in de huid, is het niet primair een huidprobleem, maar een ontregeling van het immuunsysteem.

Dode zee therapie is dé oplossing voor veel psoriasis patiënten.
De meesten onder ons zullen wel weten dat veel psoriasis patiënten naar de dode zee gaan en vaak snel genezen door het extreem zoute/magnesium water en de zon. De zon maakt vitamine D3 !!!!

Je kunt het zelf ook in de badkamer nabootsen met magnesiumbadkristallen en vitamine D3 met hetzelfde resultaat en het is een stuk goedkoper.
Vul je ligbad met warm water en doe daar 2 kg. magnesiumbadkristallen in. Het kan in het begin wat prikken maar dat gaat als het goed is langzaam weer over. Verhoog de concentratie met 4 kg. magnesium. Houdt dit minimaal 30 minuten per keer vol.
Herhaal dit iedere dag totdat verbetering optreed. Daarna om de dag en dan heel langzaam afbouwen maar wel iedere week blijven doen.