Magnesiumolie bijwerkingen.

Magnesiumolie bijwerkingen op de huid

Magnesium olie bijwerkingen. Wat kan ik er aan doen?

Zuivere magnesiumolie heeft een concentratie van 31% magnesium chloride, waarbij bij gebruik, voor sommige mensen, bijwerkingen kunnen optreden. Bij een magnesium tekort is dit echter heel normaal. Magnesium heeft als eigenschap dat het een ontspannend en verwijdend effect heeft op je bloedvaten. Dus als je bij een magnesium tekort magnesiumolie gebruikt, worden de vaten in en onder je huid "open gezet" en kan je daardoor een prikkelend en/of warm gevoel ervaren. Een heel normale reactie. Maar wat kan je er tegen doen?

Wat zijn de meest voorkomende magnesiumolie bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van magnesiumolie kunnen zijn:

  • prikkelend / branderig gevoel
  • Tintelingen
  • Jeuk
  • Puistjes

Magnesiumolie bijwerkingen die soms voorkomen zijn: maagklachten en diarree. Magnesiumolie bijwerkingen die zeer zelden voorkomen zijn: onregelmatige hartslag en duizeligheid. Dit heeft dan vaak te maken met een zeer ernstig magnesiumtekort. Wanneer je magnesiumolie op een verantwoorde manier gebruikt, is magnesium een zeer veilig mineraal. Overdosering is in principe niet mogelijk. Een teveel aan magnesium wordt normaliter door de nieren afgescheiden. Nierpatiënten kunnen voor gebruik beter een arts raadplegen.

Tips bij bijwerkingen magnesiumolie.

Magnesiumolie bijwerkingen en kleine wondjes

Branderig gevoel

Magnesium chloride is een natuurlijk zout. Soms heb je op je huid hele kleine wondjes die je zelf niet ziet, als je daar dan magnesiumolie op smeert dan doet dan kan dat een branderig gevoel geven. Spoel de magnesiumolie dan af met water.

Tip: Bij een zeer gevoelige huid kun je de magnesium olie eerst verdunnen met water. Gebruik 1 deel magnesiumolie en 3 delen water, dit gedurende een week volhouden en dan langzaam de verhouding ophogen totdat je huid eraan gewend is. Een goed alternatief is Regenesis magnesium serum. 

De magnesium serum heeft een krachtige werking, plakt niet wordt ook als milder voor de huid ervaren. De ph-waarde van de serum is nagenoeg gelijk aan die van onze huid, waardoor de magnesium snel wordt opgenomen.

Jeuk

Een andere bijwerking van magnesium olie kan jeuk zijn. Net als dat je in de zee zwemt, blijft de magnesium chloride als een laagje op je huid zitten. Dit kan bij sommige mensen jeuk veroorzaken. Magnesium ontgift ook en daardoor zweet je de afvalstoffen uit wat op z'n beurt weer meer kans geeft dat de huid gaat jeuken.

Tip: Laat de magnesium olie tenminste 15 minuten inwerken. Je kunt het restant daarna afspoelen met water. Breng de magnesiumolie 15 minuten voor dat je gaat douchen aan. Smeer na het douchen je huid in met MSM gel of Himalaya magnesium body lotion.

Magnesiumolie bijwerkingen en jeuk en krabben
Magnesiumolie bijwerkingen-puistjes

Puistjes

Puistjes kunnen enkele dagen na het het gebruik van magnesium olie op komen zetten. Dat komt omdat magnesiumolie ontgift. Het betekent eigenlijk gewoon dat je lichaam de afvalstoffen via de huid aan het opruimen is. Dus niet stoppen met magnesium gebruiken.

Tip:  Wacht eventueel tot de puistjes genezen en verdwenen zijn en breng daarna, vooral in het begin, minder vaak magnesiumolie aan. Smeer de magnesiumolie vooral op minder zichtbare plekken, zoals bijvoorbeeld je buik. Je kunt er ook voor kiezen om een magnesium voedingssupplement te gebruiken.

Mocht je een zeer gevoelige huid hebben en last hebben van magnesiumolie bijwerkingen dan is een magnesium voetenbad een goed alternatief.

Het magnesium voetbad is een praktische en gemakkelijk alternatief i.p.v magnesiumolie suppletie. Aangezien je voeten een minder groot absorptieoppervlak hebben, moet je daardoor wel een hogere magnesiumconcentratie gebruiken. Je voeten in ieder geval tot aan je enkels onderdompelen in een magnesium voetenbad. Wij raden een watertemperatuur aan van rond de 37 graden Celsius. Tijdsduur van het voetbad is tenminste 20 minuten zijn. Een concluderend onderzoek heeft aangetoond dat een magnesium tekort effectief en snel kan worden aangevuld met een dagelijks magnesium voetenbad. 1 kg magnesium badkristallen/vlokken bevat 120 g zuivere elementaire magnesium. Voor een magnesium voetenbad raden wij een maximale oplossing van 5% aan.

Wat is de dosering voor een magnesium voetenbad wanneer je magnesiumolie bijwerkingen hebt

De aanbevolen concentraties (%) voor voetbaden zijn:
5 liter water met 100 g magnesium badkristallen/vlokken resulteert in een 1% oplossing.
5 liter water met 300 g magnesium badkristallen/vlokken resulteert in een 3% oplossing.
5 liter water met 500 g magnesium badkristallen/vlokken resulteert in een 5% oplossing.

Begin bijvoorbeeld met een dagelijks magnesium voetbad met een concentratie van 1%. Daarna minimaal 2x per week een magnesium voetenbad met een concentratie van 3% en zo verder tot je het maximum van 5% zonder problemen bereikt.

Hoeveel magnesium heb ik dagelijks nodig?

Een volwassen mens heeft per dag  320 tot 700 mg magnesium nodig om goed te kunnen functioneren en om gezond te blijven. Per dag krijgen we echter maar 50 - 100 mg magnesium via ons dagelijkse voeding binnen.

Dus we hebben elke dag extra magnesium nodig.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid elementaire magnesium voor een man is : 420 mg magnesium.

Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid elementaire magnesium voor een vrouw is : 320 mg magnesium.

Voor kinderen klik hier.

Welke producten helpen bij magnesiumolie bijwerkingen?

msm gel

MSM gel 200 ml

Magnesium Body Lotion

Magnesium huidverzorging

Magnesium badkristallen 4000 gr

Magnesium badkristallen

Himalaya vloeibaar en magnesium poeder

Magnesium voedingssupplement

Telefonisch advies?

Alleen dinsdag t/m donderdag
De therapeuten zijn beschikbaar tussen  13:30 uur en 16:30 uur.
Telefoon: + 31 (0) 320 419 822

Wil je iets over een product weten? 

Bel de afdeling verkoop

Telefoon:+ 31 (0) 320 410 902

Wil je een ook product verkopen?

Bel onze afdeling verkoop over de mogelijkheden

Telefoon:+ 31 (0) 320 410 902

magnesiumolie bij magnesiumtekort