Magnesiumolie bijwerkingen

Regenesis magnesiumolie is een zeer veilig product:
De kans op magnesiumolie bijwerkingen is zeer klein

Magnesiumolie bijwerkingen: Regenesis magnesiumolie is een zeer veilig product en de kans op bijwerkingen is zeer klein. Mensen vragen ons "waarom prikt magnesiumolie op mijn huid?". Dit heeft vaak met de zuurgraad (PH-waarde) van de huid te maken. Ook het type huid is van belang. Bij mensen met een gevoelige huid of bij ouderen,  kan dit nog wel eens voorkomen. Een gemakkelijke oplossing is om eerst de huid te bevochtigen met water en pas daarna de magnesiumolie aanbrengen. In de meeste gevallen zijn tekenen van prikkelen en jeuk na het gebruik van magnesiumolie juist een aanwijzing dat je lichaam meer magnesium nodig heeft. Suppletie met Regenesis magnesiumolie is een gemakkelijke manier om je magnesiumbalans op orde te houden.

Klik hier als je meer wilt lezen over huidproblemen en magnesium.

Magnesiumolie helpt o.a. bij: een magnesium tekort, vermoeidheid- burn-out, hoofdpijn-spierkramp-rusteloze benen en het verlaagt je bloeddruk

Tips en advies magnesiumolie bijwerkingen
magnesium voetenbaden 5 sterren

Magnesiumolie bijwerkingen komen echter in zeer zeldzame gevallen voor.
Als dat zo is, wat kun je er dan aan doen?

Magnesium olie bijwerkingen op de huid

Bij sommige mensen is er een kleine kans dat er lichte bijwerkingen kunnen optreden bij gebruik van magnesium olie. Bij een magnesium tekort zijn magnesiumolie bijwerkingen echter heel normaal. Magnesium heeft als eigenschap dat het een ontspannend en verwijdend effect heeft op je bloedvaten. Dus als je bij een magnesium tekort magnesiumolie gebruikt, worden de vaten in en onder je huid "open gezet" en kan je daardoor een prikkelend en/of warm gevoel ervaren. Een heel normale reactie. Lees verder voor nog meer tips en advies.

Magnesiumolie bijwerkingen: tips en oplossingen

Magnesiumolie bijwerkingen

Branderig gevoel

Magnesium chloride is een natuurlijk zout met een hoge concentratie magnesium. Soms heb je op je huid kleine wondjes die je zelf nauwelijks ziet, als je daar magnesiumolie op smeert dan kan dat een branderig gevoel geven. Spoel de magnesiumolie dan af met water.

Tip 1: Bij een branderig gevoel wordt aangeraden de magnesium olie te verdunnen met water. Gebruik 1 deel magnesiumolie en 3 delen water. Dit gedurende een week gebruiken. Dan langzaam de verhouding verhogen totdat je huid eraan gewend is. Een goed alternatief is Regenesis magnesium serum. 

De magnesium serum heeft een krachtige werking, plakt niet wordt ook als milder voor de huid ervaren. De ph-waarde van de serum is nagenoeg gelijk aan die van onze huid, waardoor de magnesium snel wordt opgenomen.

Jeuk

Een andere, weinig voorkomende bijwerking van magnesiumolie, kan jeuk zijn. Net als dat je in de zee zwemt, blijft de magnesium chloride als een laagje op je huid zitten. Dit kan bij sommige mensen jeuk veroorzaken. Magnesium ontgift ook en daardoor zweet je de afvalstoffen uit wat op z'n beurt weer meer kans geeft dat de huid gaat jeuken.

Tip 2: Laat de magnesium olie tenminste 15 minuten inwerken. Je kunt het restant daarna afspoelen met water. Breng de magnesiumolie 15 minuten voor dat je gaat douchen aan. Smeer na het douchen je huid in met MSM gel of Himalaya magnesium body lotion.

Magnesiumolie bijwerkingen
Magnesiumolie bijwerkingen-puistjes

Puistjes

Puistjes kunnen enkele dagen na het het gebruik van magnesium olie op komen zetten. Dat komt omdat magnesiumolie ontgift. Het betekent eigenlijk gewoon dat je lichaam de afvalstoffen via de huid aan het opruimen is. Dus niet stoppen met magnesium gebruiken.

Tip 3:  Gebruik even wat minder magnesiumolie tot de puistjes genezen en verdwenen zijn en bouw daarna het gebruik van magnesiumolie langzaam op. Smeer de magnesiumolie vooral op minder zichtbare plekken, zoals bijvoorbeeld je buik. Je kunt er ook voor kiezen om een magnesium voedingssupplement te gebruiken.

Magnesiumolie bijwerkingen die zeer zelden voorkomen zijn: onregelmatige hartslag en duizeligheid. Dit heeft dan vaak te maken met een zeer ernstig magnesiumtekort. Wanneer je magnesiumolie op een verantwoorde manier gebruikt, is magnesium een zeer veilig mineraal. Overdosering is in principe niet mogelijk. Een teveel aan magnesium wordt normaliter door de nieren afgescheiden.
Nierpatiënten wordt aanbevolen voor gebruik een arts te raadplegen.

Mocht je een zeer gevoelige huid hebben en last hebben van magnesiumolie bijwerkingen dan is een magnesium vlokken voetenbad een goed alternatief.

Magnesiumolie bijwerkingen zijn te vermijden door het nemen van een magnesium vlokken voetenbad of magnesium ligbad

Tip 4: Het magnesium voetenbad is een praktische en gemakkelijk alternatief i.p.v magnesiumolie suppletie. Aangezien je voeten een minder groot absorptieoppervlak hebben, moet je daardoor wel een hogere magnesiumconcentratie gebruiken. Je voeten in ieder geval tot aan je enkels onderdompelen in een magnesium voetenbad. Wij raden een watertemperatuur aan van rond de 37 graden Celsius. Tijdsduur van het voetbad moet tenminste 20 minuten zijn.
Een concluderend onderzoek heeft aangetoond dat een magnesium tekort effectief en snel kan worden aangevuld met een dagelijks magnesium voetenbad. 1 kg magnesium badkristallen/vlokken bevat 120 g zuivere elementaire magnesium. Voor een magnesium voetenbad raden wij een maximale oplossing van 5% aan.

Wat is de aanbevolen dosering voor een magnesium voetenbad?

De aanbevolen concentraties (%) voor voetbaden zijn:
5 liter water met 100 g magnesium badkristallen/vlokken resulteert in een 1% oplossing.
5 liter water met 300 g magnesium badkristallen/vlokken resulteert in een 3% oplossing.
5 liter water met 500 g magnesium badkristallen/vlokken resulteert in een 5% oplossing.

Begin bijvoorbeeld met een dagelijks magnesium voetenbad met een concentratie van 1%. Daarna minimaal 2x per week een magnesium voetenbad met een concentratie van 3% en zo verder tot je het maximum van 5% zonder problemen bereikt.

Hoeveel magnesium heb je dagelijks nodig?

Een volwassen mens heeft per dag  320 tot wel 700 mg (in extreme gevallen) magnesium nodig om goed te kunnen functioneren en om gezond te blijven. Per dag krijgen we echter maar 50 - 100 mg magnesium via ons dagelijkse voeding binnen.

Dus we hebben elke dag extra magnesium nodig.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid elementaire magnesium voor een man is : 420 mg magnesium.

Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid elementaire magnesium voor een vrouw is : 320 mg magnesium.

Voor kinderen klik hier.

Magnesium producten als alternatief voor magnesiumolie
msm gel

SoLMAG MSM GEL

Magnesium Body Lotion

Himalaya magnesium bodylotion

Magnesium badkristallen

Regenesis magnesium badkristallen

Vloeibaar magnesiumchloride voedingssupplement

Vloeibaar magnesium chloride

Je kunt hieronder je reactie geven op dit artikel

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

regenesis-magnesium.nl
Average rating:  
 7 reviews
by johan.scherpenzeel on regenesis-magnesium.nl
Heel goeie magnesiumolie

De beste magnesiumolie in Nederland verkrijgbaar. Supergoed en makkelijk te gebruiken. Prikt niet en is zuinig in gebruik. Geen last meer van vermoeide benen en lage rugpijn. SUPER!!!!

by Jannie van Gelderen on regenesis-magnesium.nl
Bedankt voor jullie magnesium en duidelijke info

In het begin had in wat lichte bijwerkingen maar dat kwam omdat ik veel te snel en veel te veel opsmeerde.Ik heb de therapeutenlijn gebeld en kreeg advies om de hoeveelheid te minderen en eerst wat water op de huid te smeren. Ik heb nog wat vragen gesteld en was verbaasd over de tijd die men voor mij genomen heeft. Echt heel bijzonder. Jullie zijn echt mensen die weten waarover ze praten. bedankt, ik heb geweldige resultaten. Jannie

by Nico on regenesis-magnesium.nl
serum

Ik heb de combipakket van magnesiumolie en serum besteld en ik vind de serum prettiger. Geen last van spierkrampen meer.

by Marcel on regenesis-magnesium.nl
geen bijwerkingen meer!

Ik gebruikte eerst magnesiumolie van een ander merk en daar bleef ik een branderig gevoel van houden. Na een tijdje ben ik toch naar een ander alternatief magnesiumolie gaan zoeken en kwam bij regenesis uit. Ik heb eerst een klein flesje magnesiumolie besteld om te proberen. Ik heb bij jullie magnesiumolie geen last van een branderig gevoel meer. SUPER FIJN!

by Kimberly on regenesis-magnesium.nl
Branderig gevoel in mijn benen

Mijn ervaring met magnesium olie. Ik kreeg bij de eerste keer een branderig gevoel in mijn benen. Ik ben toen gaan zoeken op internet en kwam op jullie pagina uit en heb de tips toegepast. Geen branderig gevoel meer. Gelijk ook flesje magnesiumolie bij jullie besteld om te vergelijken met jullie concurrent.
Het snelle resultaat van magnesiumolie bij spierkramp blijft verwonderlijk.

by Jarine van Keuken on regenesis-magnesium.nl
Jeuk na 1 week helemaal weg

Dank zij jullie advies is de jeuk die ik kreeg van magnesiumolie helemaal verdwenen. Ik had blijkbaar een magnesiumtekort want ik was moe en lusteloos. Op aanraden van mijn therapeut heb ik toen magnesiumolie gekocht en gaan opsmeren. Ik was de moeheid kwijt maar mijn armen begonnen na het opsmeren heel erg te jeuken. Op jullie advies heb ik toen de magnesium verdund met water en de jeuk verdween meteen. Nu gebruik ik de normale concentratie en de jeuk is verdwenen en ik voel me helemaal TOP.

by Kees van Amerongen on regenesis-magnesium.nl
Bedankt voor jullie advies bij magnesiumolie bijwerkingen

Ik had last van puistjes en nadat ik jullie magnesiumolie gebruikte kwamen ze met tientallen tegelijk nog harder op. Toen las ik dat ik het langzaam moest opbouwen en dat heb ik gedaan. Na twee weken begonnen de puistjes te verdwijnen en nu 4 weken later heb ik helemaal geen puistjes meer. Dankzij jullie info ben ik er niet mee gestopt en kan ik me nu weer laten zien. Top, bedankt

regenesis magnesium natural source

Telefonisch advies?

Alleen dinsdag t/m donderdag
De therapeuten zijn beschikbaar op di en do tussen 13:30 uur en 16:30 uur.
Telefoon: + 31 (0) 320 419 822

Wil je iets over een product weten? 

Bel de afdeling verkoop

Telefoon:+ 31 (0) 320 410 902

Wil je een ook product verkopen?

Bel onze afdeling verkoop over de mogelijkheden

Telefoon:+ 31 (0) 320 410 902

tags: magnesiumolie bijwerkingen, magnesium olie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.regenesis-magnesium.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2989 reviews.